Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. szeptember 1. 13:50 | Szerző/forrás: KTV

Randevúztak az ulti szerelmesei Kecskeméten

Randevúztak az ulti szerelmesei Kecskeméten
Az ulti játék szerelmesei adtak randevút egymásnak szombaton az egyik kecskeméti szállodában, ahol tizenötödik alkalommal rendezték meg a Hírös Ulti Kupa elnevezésű országos versenyt. A díjakat Kecskemét önkormányzatának képviseletében Bogasov István tanácsnok, a Sport Munkacsoport vezetője adta át.

Másfél évtizede Kriston Vízi József, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely akkori vezetője kezdeményezte az első viadal megszervezését, Salamon Antal kecskeméti kártyakészítő tiszteletére. Akkor a megye ultisai mérték össze tudásukat és szerencséjüket, később azonban a Hírös Ulti Klub országossá bővítette a kupát. 

B. Kiss István, a házigazda egyesület leköszönő elnöke a KTV hírportáljának elmondta, hogy hazánk szinte minden részéről érkeztek versenyzők a jubileumi, tizenötödik megmérettetésre. Az ötvenegy résztvevő nagy küzdelmet vívott a kupáért. A versenyt 8 fordulós svájci rendszerben bonyolították le, fordulóként 15 leosztással. 

Az első helyet a hazai pályán szereplő Virágh László szerezte meg, aki a Hírös Ulti Kupa mellett a Kecskemét Bajnoka címet is átvehette. Második lett Pirisi János, a harmadik helyen pedig Bereczki András végzett. A hölgyek mezőnyében Hosszú Mária volt a legeredményesebb. 

Pusztai Péter, a Hírös Ulti Klub új elnöke a KTV munkatársának elmondta: szeretnék jelenlegi taglétszámukat harminc fölé növelni, annak érdekében, hogy házi versenyeket is tudjanak rendezni. Az érdeklődők jelentkezhetnek az egyesület foglalkozásain, amelyeket minden kedden és pénteken tizennégy órai kezdettel tartanak meg.   

IDE kattintva megtekinthetik a képgalériát!

Kövessen minket a Facebookon is!