Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. szeptember 9. 08:20 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Folytatódik Kecskeméten a Harmadik Kor Egyeteme

Folytatódik Kecskeméten a Harmadik Kor Egyeteme
Szeptember 14-én kezdődik a Harmadik Kor Egyeteme második évfolyamának második szemesztere. Ennek részleteiről számolt be kedden délután a Városházán Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Egyetem Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központjának igazgatója, Dr. Tiba István, a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetségének az elnöke, és Deák Tamás, a Európa Jövője Egyesület munkatársa.

Az élethosszig tartó tanulás a boldog időskor záloga lehet. Az élethosszig tartó tanulás jó példája pedig a Harmadik Kor Egyeteme, amit ma már „kecskeméti példaként\" is emlegetnek más településeken. A sajtótájékoztatón szó volt a Harmadik Kor Egyeteme idei második szemeszterének részletes programjáról, a félévkezdéssel és a 2016 márciusában induló új tanévvel kapcsolatos fontosabb gyakorlati tudnivalókról, valamint az Európa Jövője Egyesület közreműködésével megvalósuló egyedülálló kezdeményezés részleteiről is.

Mint elhangzott, érdekes témákkal várja hallgatóit szeptembertől is a népszerű kecskeméti nyitott egyetemi program, a Harmadik Kor Egyeteme. A csaknem 300 tanulni vágyó nyugdíjas számára szeptembertől is neves egyetemi kutatók és helyi szakemberek tartanak előadásokat kultúra-művelődés-média, gazdaság, történelem-helytörténet; pszichológia-gerontológia-oktatás, egészség-életmód témakörökben. 

A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Pécsi Tudományegyetem és a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége együttműködésében megvalósuló, két szemesztert felölelő Harmadik Kor Egyetemének hallgatói szakmai előadások és kulturális programok keretében ismerkedhetnek meg az őket érdeklő kutatások legújabb eredményeivel, gyakorlati vetületeivel. 

Ettől az évtől különleges, országosan egyedülálló elemmel is gyarapodik program - számolt be erről Deák Tamás. A Pécsi Tudományegyetem és az Európa Jövője Egyesület együttműködésének jegyében 2015 októberétől indul a „Tanítom a nagyit - tanít az unokám\" című programelem, amelynek keretében kecskeméti fiatalok segítik a Harmadik Kor Egyeteme hallgatóit informatikai ismereteik gyarapításában. A programelem az Európa Ifjúsági Fővárosa 2018 pályázat OPEN 2018 elnevezésű projektjének részeként valósul meg.

A szemeszter szeptember 14-én kezdődik az Ifjúsági Otthonban, és 2016. január 15-én ér véget. Az előadások - mint korábban - három órásak lesznek. Újdonság, hogy ettől a félévtől az előadásokhoz már nyelvtanfolyamokat is kapcsolnak. A Harmadik Kor Egyetemére járók ugyanis jelentkezhetnek majd angol, vagy német idegen nyelvi tanfolyamokra. Amelyeket nem csak aktív nyelvtanárok, hanem a Harmadik Kor Egyetemére járó nyugdíjasok, angol, illetve német nyelvtanári végzettséggel rendelkező hallgatók (is) tartanak majd.

Kövessen minket a Facebookon is!