Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. szeptember 21. 10:27

Olasz szósz - Pesto alla genovese

Olasz szósz - Pesto alla genovese
Szokás röviden csak pestonak is nevezni, ami kicsit zavaró lehet, hiszen a pesto valójában a hasonló módon készült mártások gyűjtőneve, de tény, hogy valószínűleg mindenkinek először a genovai pesto, vagyis a Pesto alla genovese jut eszébe. Bár állagát tekintve mártás szerű, mégis sokan egyfajta „fűszerkeverékként” tekintene rá, hiszen nem csak tésztákon használják feltétként, hanem húsokat és szendvicseket is előszeretettel ízesítenek vele, sőt, gyakran találkozhatunk vele akár sült tökön is. A Pestot hagyományosan egy mozsárban készítik, melyben összetörik és összekeverik a hozzávalókat, de nem főzik össze őket. A Pesto alla genovese bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból, illetve fenyőmagból készül és hidegen teszik azt a meleg tésztára.

Kövessen minket a Facebookon is!