Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. szeptember 22. 14:05

Zsiráfutánzó nyelvnyújtás a Móra-múzeumban

Képgaléria
Zsiráfutánzó nyelvnyújtás a Móra-múzeumban
Zsiráfutánzó nyelvnyújtásra, nyelvöltögetésre várják az érdeklődőket a szegedi Móra Ferenc Múzeum Afrika-kiállításában. A kezdeményezés egyfajta rekordkísérlet; a szervezők célja az, hogy minél nagyobb számban nyújtsanak nyelvet a résztvevők a tárlat impozáns méretű zsiráfja mellett. Mint közismert a zsiráf nyelve akár 45 centi hosszú is lehet. A zsiráf nyelvének a színe kékes-fekete, hogy a nap ne tudja megégetni, hiszen a termetes állat élelemszerzési célból bizony gyakran öltögeti a nyelvét.

A múzeum szakemberei abban bíznak, hogy az Afrika-kiállítás termében lesz a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó nyelvöltögetések száma a Dél-Alföldön.

A rendezvény szeptember 23-án, szerdán 11 óra 30 perckor lesz a szegedi múzeum Afrika-tárlatában.

A „Csak a jó meleg Afrika” című tárlaton a csodás preparált zsiráf és a 350 kilós elefántfej mellett közel hetven afrikai állatfajjal ismerkedhetnek meg a látogatók, valamint a fekete kontinens kultúrájába is bepillantást enged a kiállítás – például egy maszáj ház segítségével. A maszáj háznál a látogató nyugalmát egy afrikai harcos őrzi. A gyermekeket szurikáta-bujkálóval, afrikai játékokkal és sok-sok izgalmas feladvánnyal várják „az afrikai vadonban.”

A zsiráfok nemcsak jó-, hanem nagyszívű élőlények; a szó szoros értelmében. Tizenkét kilós szívre és magas vérnyomásra van szükségük ahhoz, hogy el ne ájuljanak, amikor visszaemelik a fejüket a talajszintről. A zsiráf a nap legnagyobb részét evéssel tölti, körülbelül 34 kg élelemre van szüksége naponta ahhoz, hogy fenntartsa hatalmas testét.

Tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit a nyelvöltögető sajtóeseményre szeptember 23-án, szerdán 11 óra 30 perckor a szegedi múzeum Afrika-tárlatának helyt adó kiállítótérbe.

Kövessen minket a Facebookon is!