Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. szeptember 23. 15:05 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Piarista Iskola - Együttműködés a természettudományos oktatás fejlesztéséért

Piarista Iskola - Együttműködés a természettudományos oktatás fejlesztéséért
A Piarista Iskolában indult Öveges Diáklabor konferenciasorozatot indított a természettudományos diáklaborok legfontosabb kérdéseiről. Az országban az elmúlt években több mint 60 természettudományos laboratóriumot hoztak létre Európai uniós pályázatok segítségével. Régiónkban a Piarista Iskolán kívül a Bányai Júlia Gimnáziumban, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban, a dabasi Táncsics Mihály Gimnáziumban, Kiskunhalason pedig a Szilády Áron Református Gimnáziumban működik hasonló létesítmény.

A Kecskeméten kedden rendezett első konferencián az Öveges laborok és a fenntartóik együttműködése volt a téma. A programban a labor bejárását követően Király Gellért és Mikulás Domonkos, a piarista labor fenntartási terveiről tartott előadást, majd Máté-Márton Gergely a kaposvári KLIK és a Táncsics Mihály Gimnáziumban működő labor együttműködéséről beszélt. Az előadásokat követően a Kecskeméti Tankerület, a piarista konzorciumban résztvevő kerekegyházi általános iskola, a dabasi Öveges labor képviselői és a kaposvári előadó vettek részt kerekasztal beszélgetésen. 

A program célja együttműködés kialakítása az ország laborjai, fenntartói és más iskolafenntartók, iskolák között, hogy az Öveges programban létrejött laborok minél hatékonyabban tudják szolgálni az iskolák természettudományos oktatását, minél több diák részt vehessen rendszeres laborfoglalkozásokon.

A Piarista Iskolában működő Öveges Diáklabor áprilisban indult, eddig több mint 1000 diák vett részt foglalkozásokon, elsősorban a 11 konzorciumi tag partner iskola diákjai közül. A labor célja, hogy a régió minél több diákjának adjon laboratóriumi élményt, így közelebb hozza hozzájuk a természettudományokat. Célja az is, hogy a Piarista Iskolában az óvodától érettségiig a labor használata beépüljön a nevelési és pedagógiai programba. A labor következő rendezvénye a Kutatók éjszakája program keretében lesz, melyre bárki jelentkezhet a www.kutatokejszakaja.huoldalon.

Kövessen minket a Facebookon is!