Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. szeptember 29. 09:22

Beregszásznak vitt adományt Kecskemét polgármestere

Képgaléria
Beregszásznak vitt adományt Kecskemét polgármestere
Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere személyesen adhatta át a mai napon Beregszász polgármesterének azt a jelentős mennyiségű adományt, amelyet kiemelkedő társadalmi összefogással gyűjtöttek össze a kecskemétiek és az itt működő cégek.

Még áprilisban kezdte meg Kecskemét önkormányzata az adománygyűjtést kárpátaljai testvérvárosunk, Beregszász megsegítésére. A város közgyűlése akkor úgy döntött, hogy 6 millió forint értékben leselejtezett, de jó műszaki állapotú lámpatesteket adományoz Beregszásznak, mellette pedig 2 millió forinttal támogatja a beregszászi „Szociális Konyha” elnevezésű segélyprogramot, a Bekecs Beregszász-Kecskemét Baráti Társaság Egyesületen keresztül.

Az akcióhoz csatlakozott a Kecskeméti Főiskola, amely saját tangazdaságából juttatott élelmiszert a Szociális Konyha számára. Továbbá az önkormányzat kezdeményézésére a főiskola Izsáki úti telephelyére várták a lakosság tartós élelmiszer felajánlásait, amelyek szintén a beregszászi Szociális Konyha segélyprogramot segítették.

Kecskemét ez alkalommal is páratlan szociális érzékenységről és társadalmi összefogásról adott tanúbizonyságot, az adományok egy újabb részét ma szállította Kárpátaljára a Városgazdasági Kft. gépjármúve. Szintén a mai napon Babják Zoltánnak, Beregszász polgármesterének meghívására Szemereyné Pataki Klaudia polgármester,  dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester társaságában részt vett az Európai Kultúra Napjai beregszászi rendezvényén. Ez jó alkalmat kínált arra, hogy személyesen adja át az adományt.

Kecskemét polgármestere elmondta: az önkormányzat felhívására több cég – Univer Product Zrt, Univer Coop Zrt., Nissin Foods Kft., Magyar Családellátó, ZKI Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt., Kecskeméti Konzerv Kft. - azonnal reagált, közel 1 millió forint értékű tartós élelmiszert ajánlva fel a nehéz helyzetben lévő testvérvárosunknak.

A látogatás alkalmával Kecskemét vezetői újabb pénzadoományt is átadhattak Beregszásznak. Tegnap, azaz szeptember 24-én este ugyanis a KDNP szervezésében megtartott jótékonysági koncerten árverést tartottak, amelynek bevételeit szintén Beregszász javára ajánlották fel a szervezők. Az árverésen a Kecskeméti Képzőművészek Közösségének alkotásai, valamint Dobozi Eszter könyvei kerültek kalapács alá, ennek köszönhetően 300 ezer forint pénzadomány gyűlt össze.

Kövessen minket a Facebookon is!