Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. október 2. 09:04

KECSKEMÉT ISMÉT KIEMELT HELYSZÍNE A JÖVŐ BAJNOKAI PROGRAMNAK

A Jövő Bajnokai utánpótlás nevelő programot a Magyar Úszó Szövetség 2013 novemberében indította útjára. A tehetséggondozó program célja, a magyar korosztályos úszóversenyzők közül a legeredményesebbek számára kiváló feltételeket biztosítani – edzőtáborok, nemzetközi versenyek szervezésével -, hogy a felkészülésük minél sikeresebb legyen. A nemzetközi gyakorlat azt mutatja, hogy azok a nemzetek, melyek sikeres utánpótlás csapatot tudnak nevelni, később a felnőtt világversenyeken is eredményesebben szerepelnek. Tehát fontos a fiatal úszótehetségek felkutatása és támogatása, hogy egyetlen tehetség se vesszen el.

A munka nyolc régióban folyik, a régió válogatott keretét a MÚSZ 30 főben maximálta. A régiók élére tapasztalt szakemberek kerültek kinevezésre, akik a régióválogatott kerettag versenyzők fejlődését folyamatosan figyelemmel kísérik és tanácsokkal látják el az egyesületek edzőit. A Dél-Alföldi régió vezetője Bán Sándor.

Kecskemét és a BÁCSVÍZ-KVSC számára nagy dicsőség és egyben reménység is, hogy az úszószakosztály 7 versenyzőt ad a régió válogatottba, megelőzve ezzel az 5 válogatottat adó Szegeded és a régió többi patinás úszó múlttal rendelkező egyesületét is. 

A Jövő Bajnokai keretből az idei évben a Hosszú távú medencés OB-n

-          Kerekes Luca 3000 m gyorson BAJNOKI címet szerzett,

-          Ölvödi Soma ugyanebben a számban a fiúk között 3. helyen végzett.

A Gyermek OB-n

-          Magony Joshua 100 m gyorson 3. helyezett,

-          Mészáros Dániel 200 m mellen és 100 m gyorson 3. helyezett, 200 m gyorson pedig 3. helyezett,

-          Garajszki Máté 100 m gyorson 2. helyezett,

-          Ölvödi Soma 1500 m gyorson 3. helyezett,

-          Papp Kata 400 és 800 m gyorson 2. helyezett.

A korosztály sikerességét mutatja, hogy a váltószámokban is nagyon eredményesen szerepeltek úszóink, a 400x100 m-es fiú vegyes váltóban BAJNOKI címet, a 4x100 m-es fiú gyorsváltóban és a 4x200 m-es fiú gyorsváltóban pedig 2. helyet szereztek.

A régiók minden hónap első szombatján egységes rendszerben felmérő versenyeket rendeznek. A kiemelt helyszíneken részt vesznek a MÚSZ vezetői és a patrónusok, akik egykori olimpiai és világbajnok úszók. Kecskemét 2015. október 3-án immár második alkalommal lesz kiemelt helyszín.

A Jövő Bajnokai rátermettségüket és tehetségüket a közeljövő nemzetközi versenyeken mutathatják meg, melyek közül több is hazai rendezésű lesz.

2016-ban Hódmezővásárhely az Ifjúsági Európa Bajnokság helyszíne

2017-ben Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) házigazdája Győr

2017-ben Budapesten kerül megrendezésre a Junior és Felnőtt Világbajnokság is. 

Kövessen minket a Facebookon is!