Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. október 7. 10:05

\"Legyen újra a magyar kajszi városa Kecskemét!”

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület 2015 márciusában előadássorozatot indított annak érdekében, hogy ismét felelevenítse és visszahozza a kecskeméti kertekbe a kajszibarackot. Az előadásokon megismerkedhettek az érdeklődők a magyarországi sárgabarack meghonosodásának és a kajszi típusú fajták elterjedésének történetével, a kecskeméti barack tradíciójával, a barack feldolgozási lehetőségeivel és kereskedelmével, valamint a gyümölcstermesztéssel kapcsolatos kutatás és szakemberképzés jelenlegi helyzetével.

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület célja, hogy újra meghonosodjon a kajszi Kecskeméten és minél több kertben legyen legalább egy kajszibarackfa. Ennek érdekében 2015. október 17-18-án a Hírös Kertészek Egyesületének Őszi Főtéri Virágvásár rendezvényéhez csatlakozva a Városszépítő Egyesület ingyenesen kajszibarack csemetefákat oszt a kerttulajdonosoknak, akiket a helyszínen szakemberek ültetési tanácsokkal is ellátnak.

Várunk tehát minden érdeklődőt 2015. október 17-18-án 8 és 16 óra között Kecskeméten a Főtéren, a Szent István szobor előtti területen!

Kövessen minket a Facebookon is!