Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. október 7. 10:37

Ötezer mesekönyv jut gyermekkórházakba a Mesedoktoroktól

Ötezer mesekönyv jut gyermekkórházakba a Mesedoktoroktól
A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok 2015 októberében újabb ötezer mesekönyvet juttat el az ország minden pontjára, gyermekkorházakba. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak. A teljesen ingyenes könyvekre kórházak, szakrendelők, klinikák jelentkezhetnek.

A „nem csak gyerekeket, nem csak betegeket” segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttat el intézményenként 20-40 mesekönyvet. Az alapítvány által kiosztott mesekönyveket kortárs fiatalok és gyerekek saját könyvespolcaikról adtak be a gyermekmentő jótékonysági programba.

A kórházak számára történő mesekönyv osztás ideje alatt gyűjtés is folyik
A Mátrix Közhasznú Alapítvány Gyógyító Mesedoktorai évente sok ezer gyermek gyógyulásában segédkeznek. Az alapítvány várja további jó állapotú mesekönyvek felajánlóit, családokat, óvodai csoportokat, iskolai osztályokat, közösségeket, hogy együtt még sikeresebb lehessen a segítő kezdeményezés. A beérkező könyveket kórházak gyermekosztályai kapják meg. A mesedoktorokhoz a www.facebook.com/mesedoktor címen elérhető közösségi oldalon is lehet csatlakozni. A Mátrix Közhasznú Alapítvány a lakosság és a cégek együttműködése révén ilyen sikeres.

Kövessen minket a Facebookon is!