Megvannak Bács-Kiskun megye legjobb pálinkái
284 nevezés érkezett a versenybe összesen 5 országból, mely párlatok egy komoly bírálati rendszer alapján bronz, ezüst és arany minősítést szerezhettek. A szakmai és társadalmi zsűri által legmagasabb pontszámmal díjazott, és aranyminősítést szerzett 8 párlat közül kellett a zsűrinek - természetesen vakon - kiválasztania a megye legtökéletesebb gyümölcs- és szőlő pálinkáját. Idén Bács-Kiskun megye legjobb gyümölcspálinkája a Madarasi barackpálinka lett, a legjobb szőlőpálinka címet pedig a Kunság-Szesz Zrt. Mátyás Irsai Olivér szőlőpálinkája nyerte. E két párlat egy éven át viselheti a „Megye Pálinkája” kitüntető címet. Az Önkormányzat fontosnak tartotta, hogy a borok után a helyi pálinkák is megmérettessenek egy hagyományteremtő célú eseményen, ezzel is segítve a térség pálinkafőzdéit termékeik népszerűsítésében. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a díjak ünnepélyes átadása után elmondta: örül, hogy végre sikk lett a kulturált pálinkafogyasztás, családi és munkahelyi rendezvényeken, baráti összejöveteleken egyre gyakrabban kerül az asztalra jó minőségű pálinka. Ígéretet tett arra, hogy a két díjnyertes pálinka jó hírnevét az önkormányzat öregbíteni fogja hazai és külföldi rendezvényein egyaránt. A 8 éves múltra visszatekintő rendezvény méltó ünneplése volt a hungarikumok közé tartozó pálinkának, s a szervezők biztosak a jövő évi folytatásban.