Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. október 8. 08:50 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Útavatás a Talfája közben

Útavatás a Talfája közben
A Talfája köz egy szakasza lett csapadékvíz csatornával, szilárd burkolattal és kétoldali szegéllyel ellátva újabb pár száz méteren. A csatornával együtt a beruházás 120 millióba került, melyből az útépítés 88 milliót tett ki.

Az eseményen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, és Sztachó-Pekáry István önkormányzati képviselő. Utóbbi utalt arra, hogy 40 éve már elhangzott egy tanácselnöki ígéret arra vonatkozóan, hogy 5 éven belül megépül itt a szilárd burkolatú út, ami azonban a rendszerváltás után 25 évvel sikerült. „A 40 évvel ezelőtti vállalást teljesítettük mi!\" - hangsúlyozta a képviselő. 

A csapadékvízzel küzdő környéken élők rendkívül hálásak voltak az útadáson Kecskemét Önkormányzatának: az út közvetlen közelében egyébként 44 család él.

Sztachó-Pekáry István azt is bejelentette, hogy hamarosan a Kalász utca külső része is elkészül, ami 35 családot érint és 32.28 millióba kerül.

Szemereyné Pataki Klaudia azzal egészítette ki mindezt, hogy a város bevételei lehetővé teszik az útfejlesztéseket, noha nem kis áldozat ez Kecskemét részéről. Összességében 436 milliót költenek útépítésre idén, ami 8 útra elég. Ez is mutatja, hogy nem olcsó a fejlesztés.

Kövessen minket a Facebookon is!