Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. október 9. 08:23 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Kukori és Kotkoda, Kecskeméten a csoda…

Országos Tojás Sokadalmat, azaz Tojásfesztivált szervez Kecskemét Főterére október 9-én és 10-én az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és a Baromfi Termék Tanács, illetve annak tagszövetsége a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége.

A rendezvény célja, hogy a Tojás Világnapjához kötődően bemutassuk a tojásnak a gasztronómiában, gyógyászatban, művészetben, hagyományokban és a kozmetikában betöltött szerepét, lehetőségeit. Törekszünk arra, hogy ez az ismeretátadás minden korosztálynál célba érjen, melyről változatos programjaink gondoskodnak. Nagy öröm számunkra, hogy az országos Tojásfesztivál városunkban kerül megrendezésre, hiszen a kecskeméti járás kiemelkedő szereppel bír az országos tojástermelésben, így Kecskemét az a város, amely a legközelebbi kapcsolatban áll a magyar tojástermeléssel.

Programok sokaságát kínáljuk a család aprajának-nagyjának, hiszen nálunk minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő műsort. A felnőtt korosztály világhírű musicaleket és operett gálát, térségi népzenei és néptánc fellépők műsorát hallgathatja meg. A Motiva együttes, a Hang Over Gang zenekar, a Blues Donkeys és a Bikini zenekar nagykoncertje és az Időgép zenekar 15. jubileumi nagykoncertje garantálják az esemény fergeteges hangulatát. A kézműves és tojásdíszítő foglalkozások, valamint a tojásdíszítők riportműsorai gondoskodnak a további különleges programokról, ismeretek átadásáról. A kulináris élvezetek hódolóinak gasztronómiai ízutazást rendezünk a tojás körül, melyhez a főzőshow-k, tojásétel-készítési bemutatók és kóstolók, a fesztiválvacsora és a főzőverseny járulnak hozzá.

A kicsiket a Csörömpölők együttes varázslatos koncertjével és táncházával, Kovács Géza bábmester izgalmas bábelőadásával, Varga Mihály bugaci kecskedudás különleges mesemondásával, Hevesi Imre és a Zűrzavar Zenekar jóhangulatú gyermekműsorával várjuk. Ezen kívül önfeledten szórakozhatnak a népi játékokkal, valamint ügyességi versenyen is próbára tehetik képességeiket. A baromfiudvar megtekintését sem érdemes kihagyniuk! Ha mindez még kevésnek bizonyulna, a volt Liberté étterem épületében (a Szabadság tér 2. sz. alatt) Tojásmozival várjuk a látogatókat a Kecskeméti Animációs Filmstúdió mese- és filmválogatásaiból. 

Felhívjuk a figyelmet a Liberté Étterem épületében megrendezett Tojásművészeti kiállításra is, ahol a budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a zengővárkonyi Tojás Múzeum kiállítási tárgyait tekinthetik meg a résztvevők. Ugyanitt látható a Kecskeméti Értékek Kiállítása, melyen a Kecskeméti Települési Értéktár hét kategóriájába bekerült értékek szerepelnek, melyek a következők: agrár- és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, épített környezet, kulturális örökség, sport, természeti környezet, turizmus és vendéglátás. Ezen értékeket a közönség először tekintheti meg így együtt.

A rendezvény szakmai programját a 14. Tojás Világnapi szakmai konferencia biztosítja a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége szervezésében neves hazai és külföldi előadók szakmai részvételével a tojástermeléssel kapcsolatos témakörben. A konferencia helyszíne a Három Gúnár Rendezvényház (Kecskemét, Festő u. 8.), időpontja október 9-én, 9:30 óra. 

A rendezvényeink látogatása ingyenes.

Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánunk és reméljük, programjaink által maradandó tojáshoz kötődő élményekben lesz részük!

(A Szervezők nevében: Hamzáné Lakó Judit, titkár, Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület)

További információk: www.tojasfeszt.hu

Csatlakozzon az eseményhez a facebook-on ITT

Kövessen minket a Facebookon is!