Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. október 17. 20:32 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Kósa József nyitotta meg az I. Kecskeméti Roma Labdarúgó Tornát

Képgaléria
 Kósa József nyitotta meg az I. Kecskeméti Roma Labdarúgó Tornát
Kecskemét - Ünnepélyes keretek között, stílusosan cigányzenével kezdődött szombaton délelőtt az I. Kecskeméti Roma Labdarúgó Torna. Az eseményt Kecskemét Megyei Jogú Város Roma Települési Nemzetiségi Önkormányzata szervezte a Műkertvárosban.

Mélykútról, Kiskunhalasról, Kecelről, Soltvadkertről, Kalocsáról és Kiskunfélegyházáról is érkeztek roma labdarúgók a szombati kecskeméti tornára. Amelyen Radics Kálmán, Kecskemét Megyei Jogú Város Roma Települési Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke fogadta a résztvevőket, majd a délelőtti ünnepélyes megnyitón Kósa József kecskeméti önkormányzati képviselő mondott a városvezetés nevében beszédet. 

- Öregfiúként még magam is rúgom a labdát és mindenki tudja rólam, hogy a „szívem csücske\" a foci - nyerte el a roma sportolók bizalmát azonnal Kósa. Hozzátette: a labdarúgás jellemformáló is. Hiszen egy futballcsapatban megtanul az ember együttműködni a társaival, figyelni a másikra. Ami egy roma fiatalnak is a javára válik. 

- Többek között ezért is örülünk annak, hogy a városi önkormányzat által támogatott roma kisebbségi önkormányzat a forrásaiból évente több alkalommal is áldoz a hasonló sportrendezvényekre. Tiszta szívből gratulálok a szervezőknek - hangsúlyozta Kósa József.

Rostás László, a Kiskunhalasi Roma Települési Nemzetiségi Önkormányzata elnöke, az Esély Cigány Módszertani Központ vezetője is kiemelte a kecskeméti roma önkormányzat rendkívül imponáló, a cigányságot folyamatosan segítő munkáját. Hangsúlyozva, hogy nagyon sokat áldoznak a sportra azért, hogy ennek segítségével is felemelkedhessenek, kitűnjenek a cigány fiatalok. 

A megnyitón a házigazda Műkertvárosi Sportcentrum nevében Kisjuhász Gyula mondott köszöntőt, a cigányzenét pedig Radics Sándor cimbalmos és Jóni György, 2014-es Príma díjas prímás szolgáltatták.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!