Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. október 21. 08:50 | Szerző/forrás: http://hiros.hu/

Ideiglenesen visszaáll a Czollner tér forgalmi rendje

Ideiglenesen visszaállítják november elsejével a Czollner tér közlekedési rendjét – erről döntött Kecskemét Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottsága kedden délután.

A lépést a Kuruc körúton elkezdődött munkálatokkal, és az ebből következő forgalmihelyzet-változással indokolták az előterjesztők.

Korábban többször is írtunk a Czollner tér forgalmirend-változásáról és annak folyományairól. A mai döntés előzménye, hogy a város második legszebb tereként számontartott közterület a városvezetés szerint nem alkalmas jelentős átmenő forgalom lebonyolítására. Ráadásul a sok autó veszélyt jelent a környéken található köznevelési intézmények gyalogos gyermekforgalmára is. Ezért szeptember végén egyirányúvá tették a Czollner teret, éppen az addigi fő haladási iránnyal szemben.

Időközben elkezdődött a Kuruc körút négysávosítása, amely az előterjesztéshez hozzászóló Iványosi Szabó András bizottsági tag szerint a megváltozott forgalmi helyzet miatt tette szükségessé a Czollner tér ideiglenes újbóli kétirányúsítsát.

– Amiről most határozunk, az egy ideiglenes lépés, nem a korábbi jól megfontolt döntésünket vonjuk vissza

 – hangsúlyozta.

Király József, a bizottság elnöke elmondta, hogy aláírásgyűjtés is folyik a Czollner tér régi forgalmi rendjének visszaállítására, de Iványosi Szabó András határozottan kiállt amellett, hogy ez a mostani döntéstől teljesen független kezdeményezés.

Független tanulmány elemzi majd
Az előterjesztésben szerepel, hogy a körút fejlesztéséhez kapcsolódóan a környék forgalmi rendjének felülvizsgálatára tanulmány készül külső szakértő bevonásával. A tanulmány célja annak bemutatása, hogy a Kuruc körút fejlesztése milyen hatást gyakorol a Batthyány utca – Katona J. tér – Csányi J. körút – Bem utca – Kuruc körút – Erzsébet körút –Mezei utca – Horváth D. körút által határolt terület úthálózatának forgalmára, illetve ebből adódóan milyen további forgalomszabályozási beavatkozások válnak szükségessé. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester a bizottságban kibontakozó „ideiglenesség–véglegesség” vitára válaszul elmondta, a város azt a megoldást támogatja majd, amit a szakemberek javasolnak a kérdésben.

Kövessen minket a Facebookon is!