Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. október 23. 09:35 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Átadták a Rákóczi úti kormányablakot

Képgaléria
Átadták a Rákóczi úti kormányablakot
Elkészült Kecskeméten az újabb, 20 munkaállomásos kormányablak, ahol integrált kormányzati ügyfélszolgálat várja azokat, akik a különböző, például gépjárművel vagy okmányokkal kapcsolatos és sok egyéb ügyeiket szeretnék intézni.

Hétfőn már teljes kapacitásával fogadja az ügyfeleket a Rákóczi úti kormányablak is: hétfőn 8-17 óráig, kedden 8-19, szerdán, csütörtökön és pénteken pedig 8-18 óráig állnak az érdeklődők rendelkezésére. Ugyanazokban az ügytípusokban nyújt segítséget az új kormányablak, mint a másfél éve megnyitott Deák téri - a kiskörúton, a megyeháza épületében található - párja.

Dr. Baltay Tímea kormányablakokért felelős helyettes államtitkár a megnyitón elmondta: csütörtökön összesen már 173 helyszínen működik kormányablak hazánkban. A kecskeméti megnyitó napján pedig összesen hatot adtak át országszerte.

- Az állampolgárok alapvető elvárása - mondta a helyettes államtitkár -, hogy az ügyeiket hatékonyan, gyorsan egyszerűen, és rugalmas nyitvatartási időben tudják intézni.

Ennek az elvárásnak az állam több csatornán szeretne eleget tenni, mert a megvalósítandó 280 kormányablak mellett elektronikus kormányablakok is rendelkezésre álnak majd, amelyek a tervek szerint lehetővé teszik, hogy jelentős számú ügyet személyes jelenlét nélkül, otthonról is el lehessen intézni.

Hozzátette, a települési ügysegédi rendszer továbbfejlesztésével pedig azoknak szeretnének segíteni, akinek a kormányablakok fizikai megközelítése nehézséget okoz. Számukra az ügysegédek házhoz viszik majd a szolgáltatást.

Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja megköszönte a megnyitón a Szemereyné Pataki Klaudia polgármester által képviselt Kecskemét város hozzájárulását az új kormányablak kialakításához. A kormányhivatal alkalmazottainak pedig azért mondott köszönetet, hogy az átmeneti időszakban, amíg a Rákóczi úti régi okmányiroda átalakult kormányablakká, és eközben több - köztük ideiglenes - helyszínen kellett dolgozniuk, addig is magas színvonalon végezték munkájukat.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő a megnyitón hangsúlyozta: a közigazgatás racionalizálása aktuális kérdés, és a magyar gazdaság teljesítménye az utóbbi években megteremtette a fedezetet ehhez a munkához. 

- A racionalizálás célja, hogy az ügyintézők kerüljenek közelebb a polgárokhoz, és ne a polgároknak keljen az ügyek után járniuk - mondta Dr. Salacz László.

(szöveg és további fotók: hiros.hu)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!