Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. október 28. 08:25 | Szerző/forrás: http://kesport.hu/

Megállíthatatlan a Scoregoal

Megállíthatatlan a Scoregoal
Hétfőn este újabb értékes három pontot gyűjtöttek be Hájer Sándor tanítványai.

Csak a jobb gólkülönbség miatt előzték meg a fővárosiak a meccset megelőzően a Scoregoal Kecskeméti Futsal Clubot, így szoros összecsapásra volt kilátás. A sors azonban úgy hozta, hogy végül nem kellett különösebben izgulnia a kecskeméti publikumnak.

Az első tíz percben ügyesebben bontakoztak ki a vendégek, s Gyenes egymást követő bravúrjaira volt szükség, hogy maradjon a gól nélküli állás. Ezzel szemben a vendégek hálóőrének nem igazán akadt feladata, a hírös városi támadók nem jelentettek igazán veszélyt. Az első komolyabb hazai helyzetre a 15. percig kellett várni: Torbavecz átadásából Kovács Zsolt lőtt, ám kísérlete elkerülte a kaput. Két perccel később azonban már zörgött a háló: Dobosi szenzációsan továbbította a játékszert Kovács Zsoltnak, aki a portás lába között lőtt a kapuba, 1-0. A 20. percben óriási helyzetbe került a kecskeméti Kovács József is, ám a kapufáról kifele pattant a labda, így egygólos hazai vezetéssel mentek a pihenőre a csapatok.

Az első játékrész álmoskás hangulata eltűnt, felpörögtek az események. Rögtön az első minutumban Kovács József került hatalmas ziccerbe, ám a labda kapufáról ismét kifelé pattant. A vendégeknél szintén ott volt a lehetőség a gólra, Gyenes viszont biztos kézzel hárított. Egy perccel később újra Kovács József volt a főszereplő, okosan vezettet rá a hálóőrre a labdát, majd biztos lábbal a bal alsó sarokba helyezett, 2-0. Nem sokat kellett várni a Városgazda válaszára, az ellentámadásból Jokán szépített egy kipasszolt akciót követően, 2-1. Csak kapkodta a közönség a fejét, aki kicsit tovább időzött a szünetben a büfében, a harmadik hírös városi gólról is lemaradhatott. Egy megkaparintott labdából indított támadás után Marsa Levente megszerezte a futsalosok közt első találatát, 3-1. Változatos, hullámzó játék jellemezte a mérkőzést a továbbiakban, majd a 31. percben ismét Kovács József került helyzetbe, ám Ács kapus önfeláldozóan rohant ki kapujából, újabb góltól megmentve csapatát. Védés közben azonban bokasérülést szenvedett, helyére mezőnyjátékost volt kénytelen a vonalra állítani a Városgazda. A 34. percben kontrát vezethetett a hírös városi együttes, Torbavecz pedig szemfülesen kiszúrta az üresen tátongó kaput, és félpályáról megszerezte a negyedik kecskeméti gólt, 4-1. Jól védekezte ki az emberelőnyös szituációkat a Scoregoal, s rendre ebből lódulhattak meg előre. A 37. percben Gazdag Attila is feliratkozott a gólvágók közé egy ilyen kontra végén, jó 25-ről ívelt a hálóba, 5-1. Ám itt még nem volt vége, kigyűlt a hat faultja a vendégeknek, így tízméterest lőhetett a Kecskemét. A labda mögé Gyenes Tamás hálóőr állt oda, majd kíméletlen erővel zúdította a labdát a kapuba, ezzel kialakítva a 6-1-es végeredményt.

A Scoregoal FC ezzel feljött a tabella 5. helyére. Legközelebb a PTE ÁOK-Petőfi SE vendégeként szerepelnek a bajnokságban november 2-án.

Ughy Márk (Városgazda): – A mérkőzés elejét nem kezdtük rosszul, több lehetőségünk is adódott a gólszerzése, ám nem éltünk velük. Szeretném kiemelni az ellenfél kapusát, hiszen kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Azt gondolom, több találatot is szerezhettünk volna, ha a kecskeméti hálóőr nem véd ilyen jól. Sajnos ahogy a Kecskemét megszerezte a vezetést a játékunk is visszaesett, erőben és játékban sem tudtuk felvenni az ellenféllel a versenyt. Ez lehetett a vereségünknek az oka. A kapusunk sérülése nem befolyásolta az eredményt, amúgy is cseréltünk volna. Az 5+1-es játékunk a múlt héten jobban ment.

Hájer Sándor (ScoreGoal): – Nagyon örülök a győzelemnek, főleg az ilyen arányúnak. A szerdai edzésen próbáltunk megfelelően felkészülni az ellenfélből. Az idősebb játékosokból álló budapesti együttes szép játékot játszott. Pontosan erre készültünk és tisztában voltunk vele, hogy csak gyors lerohanásokkal tudjuk őket megverni. A második félidőben az 5-4 elleni játékot meg tudtuk oldani, sőt Torbavecz és Gazdag is gólt tudott szerezni félpályáról. Az ellenfél kapusának jobbulást kívánok, de úgy gondolom, ha nem jön ez a sérülés, akkor is tudtunk volna nyerni. Gratulálok a fiúknak!

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Városgazda Akadémia 6-1 (1-0)

gsz.: Kovács Zs. (17.), Kovács J. (22.), Marsa (26.), Torbavecz (34.), Gazdag (37.), Gyenes (39.), illetve Jokán (23.)

Kövessen minket a Facebookon is!