Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. október 28. 08:26 | Szerző/forrás: kesport.hu

Egyre népszerűbb Kecskeméten a futsal

Egyre népszerűbb Kecskeméten a futsal
A héten nem játszanak meccset a futsalosok, akik négy meccs óta veretlenek a pontvadászatban. Dr. Vercz Tamás ügyvezetőt kérdeztük, hogy hogyan értékeli a csapat eddigi szereplését.

Kicsit döcögősen indult a szezon, azóta viszont felfelé megy az együttes. Jobb kezdésről álmodtak?

– Mikor belevágtunk, még nem tudtuk pontosan, hogy milyen erőt képviselnek a csoportunkban lévő együttesek. Úgy gondolom, hogy a kezdeti vereségek a lámpaláznak, a „fiatalságnak” voltak betudhatóak. Hájer Sándor azonban remek munkát végez, s ez a kereten meglátszik, meccsről-meccsre fejlődnek a srácok, s így az eredmények is jönnek. Úgy vettük észre, hogy egyre többen járnak ki a hétfő késő esti meccsidőpontok ellenére. A közönség jelenléte, egy-egy taps egy akció után nagyon sokat jelent nekünk. A szponzoraink és a város segítségét sem szabad kihagynom, hiszen nélkülük nehezebb feladatunk lenne. A jövő hétfői, hazai meccsen a tabellán minket megelőző Városgazda Utánpótlás Akadémiát fogadjuk. Egyértelműen nyerni szeretnénk!

Hogy áll az utánpótlás? Lesz már jövőre több korosztályban is futsal Kecskeméten?

– Nagyon bízunk benne, hogy igen! Minden jel arra mutat, hogy van érdeklődés a sportág iránt a fiatalok körében. Ez egyrészt örömteli, másrészt nagy feladatot és szervezést is igényel a részünkről. Pár hete elkezdődött a III. Vasvári Károly Bajnokság is, amelyet főiskolások és gimnazisták részére rendezünk. 11 csapat van most a rendszerben, reméljük, hogy ez bővülni fog jövőre. A ScoreGoal támogatja bíróküldéssel, eszközökkel a tornát. Vezetőedzőnk pedig rendszeresen figyeli a fejleményeket és a játékosokat, hogy kik azok, akik a jövő emberei lehetnek.

Hárman már csatlakoztak a fiatalok közül

Hájer Sándor vezetőedző elmondta, hogy már három fiatal, középiskolás korú játékost sikerült kiszemelnie a III. Vasvári Bajnokságból, akik azóta látogatják a ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club edzéseit. Hozzátette, hogy főleg a középiskolás korosztály felé szeretnének nyitni a jövőben, s akár két külön korcsoportú tornán versenyeztetnék a fiatalokat.

Kövessen minket a Facebookon is!