Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 3. 09:26

NMHH Médiatanács: 29 dokumentum- és ismeretterjesztő film, valamint 20 rádiójáték nyert pályázati támogatást

Mosonyi Szabolcs természetfilmes, Mészáros Márta rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró is sikerrel pályázott a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának őszi fordulóiban, amelyen összesen 235 millió forintot nyert el egy híján ötven alkotás. A Médiatanács eheti ülésén döntöttek arról is, hogy a Juventus Rádió a Sláger Rádió megnevezést használhatja szolgáltatójának kérelmére november 2-ától, reklámhangerő-túllépés miatt pedig bírságban részesült a TV2.

Médiaszolgáltatókkal kapcsolatos döntések

 

A Médiatanács hozzájárult a Juventus Rádió védjegyhasználati szerződéssel alátámasztottnévmódosítási kérelméhez, amely alapján a szolgáltató november 2-ától a Sláger Rádió megnevezést használhatja. A testület a TV2 túl hangos reklámjai miatt 460 ezer forintos bírságot szabott ki az idei második negyedévet átfogó hatósági ellenőrzés során megállapított négy jogsértés alapján. A budapesti kisközösségi Kontakt Rádió médiaszolgáltatója 80 ezer forint bírságban részesült, mert kevesebb szöveges és hírműsort tett közzé a hatósági szerződésében foglaltakhoz képest. Az Ozone Fm 96,3 Miskolc rádióban főcímek nélkül elhangzott kereskedelmi közlemények miatt a Médiatanács figyelmeztette a szolgáltatót a jogszabályok betartására.

 

Az Ember Judit- és a Kollányi Ágoston-pályázat legfrissebb eredményei

 

Összesen 185 millió forinthoz jutott 19 dokumentum- és 10 ismeretterjesztő filma Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának Ember Judit-, illetve Kollányi Ágoston-pályázatának második fordulóiban a Magyar Média Mecenatúra program keretében. A Médiatanács döntésének köszönhetően négy határon túli pályázó is forgathat: vajdasági alkotók készítenek majd dokumentumfilmet a migrációról egy szerbiai menekülttáborban, illetve a mozi születésének 120. évfordulója alkalmából két közép-európai filmtörténeti portrét Bosnyák Ernőnől és Lifka Sándorról; felvidéki filmesek dolgozzák fel Batta György felvidéki író, lapszerkesztő életét, valamint megörökítik Daruka Mihály munkáját, aki a Károli-biblia korhű újranyomtatásán dolgozik Vizsolyban.

 

Az ismeretterjesztő filmek közül folytatódhat Mosonyi Szabolcs hazai tájegységeket bemutató sorozata, ezúttal Vad Balaton címmel, 16 részes minisorozat készül neves magyar természetfotósokról, nyolc epizód alkotja A gondolkodás művészete filmes szériát, ami fiatal magyar tudósokat és világkarriert befutott találmányaikat mutatja be, és ismert magyar írók futballhoz való kötődését ismerhetjük majd meg Válogatott irodalom címmel 11 részben.

 

A történelmi témájú nyertes szinopszisok között feldolgozzák az ’56-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a forradalom előtti évtized alakulását; két magyar falu – Zajta és Vállaj – sorsát, amelyek lakói a trianoni döntés ellenében kivívták, hogy Magyarország részei maradhassanak; a jelenleg is zajló ukrán háború magyar nemzetiségű katonáinak helyzetét; az 1984-ben egy magyar kisfiú életét követető sepsiszentgyörgyi szoborrobbantás hosszú távú következményeit. Megfilmesítik Batizfalvy Nándor budapesti rendőrkapitány II. világháborús zsidómentő tevékenységét, a II. világháború utáni kitelepítési gyakorlatot két felvidéki család tolnai áttelepülési példáján keresztül, újabb rész készülhet el a romániai forradalomról szóló Szembesítés sorozatból, valamint a Jankovics Marcell Magyar szentek és boldogok című sorozatából a Szent László királyról szóló epizód. Megörökítik annak a magyar kutatócsoportnak a munkáját is, amely az Árpád-házi királyok genetikai azonosítását végzi.

 

Portréfilmetrendeznek Antall József miniszterelnök életéről, Ember Judit dokumentumfilm-rendezőről Ember lépték címmel, Füzes Magda kárpátaljai újságíró-költőről, Kecskés Karina színésznőről – Mészáros Márta rendezésében – , aki csángóföldi mesetábort szervez karitatív keretek között, Melocco Miklós szobrászról, Nopcsa Ferenc paleontológus sorsáról Juhász Árpád és Besenyei Péter közreműködésével, Szepsy István tokaji borászról A szeretet mint tőke címmel és Zinner Tibor történészről, a szocialista rendszer kutatójáról. Film készül Tóásó Előd bolíviai történetéről, a magyar kormány és a máltai szeretetszolgálat társadalmi felzárkóztatási céllal Szimfónia néven létrehozott közös zenei gyermekoktató-programjáról Rézangyalok címmel, a vietnámi magyar közösségről és az al-dunai Székelykeve székely lakóiról, ausztráliai kötődésükről is.

 

Az NMHH Médiatanácsa 2011 óta 186 dokumentumfilm és 139 ismeretterjesztő film készítéséhez járult hozzá összesen 2,5 milliárd forinttal, a mecenatúraprogram filmes támogatási ágában eddig 683 alkotásnak megítélt 6,5 milliárd forintos összegéből.

 

Húsz hangjátékot forgatnak a Cserés Miklós-pályázat támogatásából

 

50 millió forintos támogatásban részesült húsz hangjáték terve a Médiatanács idei Cserés Miklós-pályázatán. Sikerrel pályázott Fazakas Péter rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró párosa Rákosi Mátyás utolsó tárgyalásáról szóló tervével. Sorozat készül Lackfi János Milyenek a magyarok című művéből. A trianoni tárgyalásokban részt vevő szereplők véleményei rajzolódnak majd ki az Apponyitól Wilsonig című dokumentum-hangjáték nyertes tervéből, amelyben eredeti beszédek, írások szerkesztett változatait alkalmazzák rádióra. Széchenyi István útkeresését ifjúkori naplójegyzetei segítségével dramatizálják.

 

Rádióra alkalmazzákMóricz Zsigmond A nagy fejedelem című Erdély-trilógiájának II. részét, amely Bethlen Gáborról szól. Szintén Erdély a témája a Papp Sándor Zsigmond Semmi kis életek című könyvén alapuló hangjátéknak, amely a 80-as években blokkházakban élő emberek életéről szól. Ugyanígy a 80-as évekbeli Erdélyt idézi meg a Temetés este tízkor című alkotás, amely az akkori disszidálási hullám magyar vonatkozásait állítja középpontba Szabó Róbert Csaba szövegkönyvéből. Dresch Mihály zenei közreműködésével rádiójáték készülhet Balázs József Magyarok című 1975-ös kisregényéből, amelyben a II. világháború után nincstelen magyarok kelnek útra Németországba dolgozni. Krúdy Gyula Szent Margit leánya című írása romantikus hangjáték alapját képezi majd a sziget irodalmi legendáiról.

 

Bátor megközelítésbenCsillag és Félhold szerelme címmel az Iszlám Állam valódi, rettenetes arcát mutatják be egy Budapesten egymásra találó zsidó-szír pár történetén keresztül. Buszmegálló címmel látleletet kaphatunk egy fiktív magyar falu közéletéről, Kocsma a Holdon címmel sci-fi szatírát hallhatunk majd az ökológiai szűklátókörűség következményeiről. A japán no-dráma elemeiből építkező Baudelaire Nagykőrösön című fantasztikus történelmi játék Pilinszky János és III. Napóleon szerepeltetésével ígér újszerű megközelítést a hangjátékok között.

 

A gyerekközönség számára feldolgozzák Mikó Csaba Kövérkirály című gyermekmeséjét, amelyben az Éhség világuralomra törve elrabolja az Édest. Kortárs zenés mese készül egy elvarázsolt szimfonikus zenekarról tündéri realista szemszögből. Kiss Noémi Budapesti történetek szövegkönyve kisgyermekek számára dolgozza fel játékos, vicces formában a főváros ismert helyeit és történelmi, kulturális érdekességeit Pöttyös néni, a jó boszorkány főszereplésével, aki egyben a város villanykapcsolójáért felel. Ifjúsági műként Grandpierre K. Endre Az ördög apostolai – Zrínyi Miklós ifjúsága című könyvét szintén hangjátéksorozatra adaptálják. Böszörményi Gyula Lúzer Rádió, Budapest című tiniknek szóló regénysorozatát rádiós naplóként hallhatjuk viszont, Bódis Kriszta Carlo Párizsban című ifjúsági regényéből készülő hangjáték egy budapesti cigány fiú kitörési kísérletét meséli majd el. Nemeshegyi Péter Ermi furulyája című meseregényét szintén adaptálják, amelyet a pályázók 0-tól 100 éves korig ajánlanak a jó és a rossz harcáról.

 

A Médiatanács 2014-ben hirdette meg először hangjáték-pályázatát, amelyen szintén 50 millió forintos keretéből 22 készült el.

 

Budapest, 2015. október 30.

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács

NMHH Kommunikációs Igazgatóság

 

Melléklet:

A 2015-ös Ember Judit-pályázat második fordulójában kedvezményezetté nyilvánított pályázatok:

 

a kedvezményezett neve

a filmalkotás tervezett címe

önálló alkotás / sorozat

a rendező neve

az első bemutatást vállaló médiaszolgáltató

a megítélt támogatás (Ft)

Dokument-Art Kft.

Rézangyalok

önálló

Surányi z. András

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

5 137 500

A téma megjelölése: hogyan lesz néhány nehéz sorsú gyerekből egy csapat zenész: Szimfónia program

StudioVino Kft.

A szeretet, mint tőke

önálló

Tallián Hedvig, Tóth Gábor

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

3 400 000

A téma megjelölése: portré Szepsy István borászról, a tokaji tájról, a szőlőről és a borokról

G. L. M. Unió Bt.

Dunának, Mekongnak egy a hangja

önálló

Tóth Gábor

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

6 000 000

A téma megjelölése: Vietnamban él a legnagyobb, nem magyar származású, de magyarul kiválóan beszélő, az országunkhoz emocionálisan kötődő közösség

Match Frame Productions Kft.

Ember lépték - Ember Judit, a legtitkosabb magyar filmrendező nyomában

önálló

Dér Asia

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

4 050 000

A téma megjelölése: a legbetiltottabb, legfelkavaróbb életművel rendelkező magyar dokumentumfilm rendezőnőről ma is alig esik szó, pedig élete és munkássága ma is releváns kérdésekre irányítja a figyelmet

Cinecom Bt.

Az 1956-os forradalom anatómiája. (Vihar előtt! 1947-1956)

önálló

Ordódy György

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

7 000 000

A téma megjelölése: az 1956-os forradalom előzményei, ok-okozata - mi vezetett a forradalomhoz? - tények, adatok

Debrecen Városi Televizió Kft.

Ragaszkodás

sorozat

(2)

Széles Tamás

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

7 350 000

A téma megjelölése: települések harca a trianoni döntés ellen

Becsengetünk Produkció Kft.

Meghalni Ukrajnáért

önálló

Csarnai Attila

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

8 500 000

A téma megjelölése: az Ukrajnáért harcoló kárpátaljai magyar katonák személyes történetei

Dokufilm Kft.

Szoborügy

önálló

Vörös T. Balázs

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

5 500 000

A téma megjelölése: az 1984-es sepsiszentgyörgyi szoborrobbantás és történelmi következményei

Székely Szeretetszolgálat Alapítvány

Túlélve Bolíviát

önálló

Lukács Csaba

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

5 000 000

A téma megjelölése: Tóásó Előd, Bolívia, börtön

MONTAGE Videó Kkt.

Emberségesnek lenni kötelességem!

önálló

Mudry Péter

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

8 250 000

A téma megjelölése: egy magyar rendőrtiszt az üldöztetések ellen a II. világháború alatt

Nagy Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Gondolat és ízlés

önálló

Talpassy Zsombor

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

5 610 000

A téma megjelölése: portréfilm Melocco Miklósról

Focusfox Kft.

Antall József portréfilm I. rész: Az ismeretlen Antall József

önálló

Dér András

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

6 500 000

A téma megjelölése: Antall József életútját bemutató portréfilm

Sanzonfilm Kft.

Bármi legyen, gazdagít

önálló

Mészáros Márta

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

6 500 000

A téma megjelölése: dokumentumfilm a szeretetről, a mese erejéről – Kecskés Karina mesetábora Csángóföldön

Geo-Ökofilm Kft.

Emberek az embertelenségben

önálló

Hollós László

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

7 350 000

A téma megjelölése: dokumentumfilm a kitelepítésekről

TVP Kft.

„Hazátlanok közt hontalan vagyok\"

önálló

Jánosi Antal

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

4 210 000

A téma megjelölése: dokumentumfilm a kárpátaljai magyarokról és Füzesi Magda életéről, műveiről

Bódva-Völgyi Stúdió

„Ahonnan elindultam...\" Batta György

önálló

T. Nagy Imre

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

3 300 000

A téma megjelölése: portréfilm Batta Györgyről

Official Films Kft.

Szembesítés XII.

önálló

Gulyás Gyula

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

4 650 000

A téma megjelölése: tényfeltáró dokumentumfilm

Pannon RTV

Félúton a jobb világ felé

önálló

Pató Angéla

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

8 170 000

A téma megjelölése: a menekültek útja Európán át

Borbálafilm Produceri Kft.

A Zinner film

önálló

Tősér Ádám

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

6 240 000

A téma megjelölése: portréfilm Zinner Tibor történészről

megítélt támogatás összesen:

112.717.500 Ft

             

 

A 2015-ös Kollányi Ágoston-pályázat második fordulójában kedvezményezetté nyilvánított pályázatok:

 

a kedvezményezett neve

a filmalkotás tervezett címe

önálló alkotás / sorozat

a rendező neve

az első bemutatást vállaló médiaszolgáltató

a megítélt támogatás (Ft)

StratComm Kft.

Magyar No. 1.

önálló

Mátyássy Áron

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

9 740 000

A téma megjelölése: történelmi, természet, az első magyar élőlényről, Nopcsa Ferenc paleontológus életén keresztül

FOCUS Media Center Kft.

Magyar szentek és boldogok. Szent László király

önálló

Jankovics Marcell

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

8 000 000

A téma megjelölése: Szent László uralkodásával megerősítette, hosszú távon kikezdhetetlenné tette a szent istváni állapotot

Debreceni Városi Televízió Kft.

A legdélebbi magyarok

önálló

Vojtkó Ferenc

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

6 350 000

A téma megjelölése: Székelykeve lakosságának identitásőrzése Ausztráliában

Siriat Zrt.

Válogatott irodalom

rövid sorozat (11)

Novák Tamás

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

7 500 000

A téma megjelölése: neves kortárs írók portréja, focival leöntve

TADAM Film Kft.

A gondolkodás művészete

rövid sorozat (8)

Szirmai Márton

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

4 462 500

A téma megjelölése: a gondolkodás mint sikerhez vezető folyamat, fiatal feltalálók és sikertermékeik bemutatása

Titánia-Master Pro Kft.

Az Árpád-ház genetikai kutatása

önálló

Nagy-Bozsoky József

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

9 900 000

A téma megjelölése: az Árpád-házi királyok genetikai azonosítási folyamatának bemutatása

NatFilm Hungary Kft.

Vad Balaton

önálló

Mosonyi Szabolcs

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

9 750 000

A téma megjelölése: természetfilm a Balatonról

Filmdzsungel Kft.

A természetfilm magyar fotósai

rövid sorozat (16)

Zachar Zita

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

9 750 000

A téma megjelölése: a magyar természetfotózás bemutatása

Nyitott Távlatok, Szabadka

A kamerás emberek

önálló

Siflis Zoltán

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

3 800 000

A téma megjelölése: ismeretterjesztő film a filmművészet és a mozi születésének 120. évfordulójára

Regfilm Kft.

Daruka Mihály, a bibliagyártó

önálló

Bartók Csaba

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

3 000 000

A téma megjelölése: az ismeretterjesztő film egy akadályt nem ismerő ember munkáján keresztül mutatja be a 16. századi magyar nyomdatörténelmet és biblia nyomtatást

megítélt támogatás összesen:

72.252.500 Ft

 

A 2015-ös Cserés Miklós-pályázaton kedvezményezetté nyilvánított pályázatok:

 

 

A kedvezményezett neve

a hangjáték tervezett címe

önálló alkotás/ sorozat (részek száma)

a rendező neve

a bemutatást vállaló médiaszolgáltató

a megítélt támogatás (Ft)

Szupermodern Stúdió Kft.

A száműzött

önálló

Fazakas Péter

Duna Médiaszolgáltató Zrt.

2 100 000

A téma megjelölése: a száműzött Rákosi Mátyás utolsó tárgyalása a Kádár-rendszer követeivel

Országos Katolikus Rádió Alapítvány

Magyarok

sorozat (15)

E. Román Kata

Magyar Katolikus Rádió Zrt.

3 372 000

A téma megjelölése: tíz nincstelen magyar a meggazdagodás reményében munkát vállal a háborús Németországban - Balázs József Magyarok című 1975-ös kisregényéből

Országos Katolikus Rádió Alapítvány

Kövérkirály

önálló

Varga Andrea

Magyar Katolikus Rádió Zrt.

995 000

A téma megjelölése: Az Éhség elrabolta a négy alap íz közül az Édest, akit csak Kövérkirály menthet meg. Igen ám, de ő már a zokniját se tudja egyedül fölhúzni! Hogyan bírná a koplalást, sivatagi vándorlást, hogy küldetését teljesítse? A végén minden kiderül. Mikó Csaba könyve alapján

Országos Katolikus Rádió Alapítvány

A buszmegálló

sorozat (5)

Lázár Csaba

Magyar Katolikus Rádió Zrt.

1 500 000

A téma megjelölése: Kis magyar vidéki valóság. A történet a véletlen műve. Szereplői kitalált figurák. Vagy mégsem?

Ametist-Művészeti Kft.

Kocsma a Holdon

önálló

Breier Ádám

Lánchíd Rádió Zrt.

2 100 000

A téma megjelölése: szatirikus öko-sci-fi a Holdon kocsmát üzemeltető magyarokról

Thália Színház Nonprofit Kft.

Móricz Zsigmond: A nagy fejedelem

sorozat (15)

Tasnádi Márton

Duna Médiaszolgáltató Zrt.

4 500 000

A téma megjelölése: Erdély történelme a regény alapján Bethlen Gábor életéről

Thália Színház Nonprofit Kft.

Vörös István: Baudelaire Nagykőrösön

önálló

Kőváry Katalin

Duna Médiaszolgáltató Zrt.

1 100 000

A téma megjelölése: fantasztikus történelmi játék a no-drámából építkezve

Thália Színház Nonprofit Kft.

Török B. Fruzsina: Elvarázsolt zenekar

sorozat (20)

Vajda István

Duna Médiaszolgáltató Zrt.

6 000 000

A téma megjelölése: zenés gyermekmese

Kaneta Produkció Kft.

Semmi kis életek

sorozat (15)

Horváth Péter

Duna Médiaszolgáltató Zrt.

2 200 000

A téma megjelölése: hangjátéksorozat Papp Sándor Zsigmond Semmi kis életek magyar irodalmi műve felhasználásával Erdélyről a 80-as évek fordulóján, a blokkházakban élő emberek életéről, szövevényeiről, mindennapjairól

Kaneta Produkció Kft.

Temetés este tízkor

önálló

Surányi András

Duna Médiaszolgáltató Zrt.

1 600 000

A téma megjelölése: eredeti, rádióra írt hangjáték a 80-as évek Erdélye disszidálási hullámának magyar vonatkozásairól, a kommunista hatalom által tönkretett életekről

Kaneta Produkció Kft.

Az ördög apostolai

sorozat (15)

Surányi András

Duna Médiaszolgáltató Zrt.

2 650 000

A téma megjelölése: mozgalmas, középkorban játszódó történet Zrínyi Miklósról - Grandpierre K. Endre Az ördög apostolai – Zrínyi Miklós ifjúsága című magyar ifjúsági regényének felhasználásával

Kaneta Produkció Kft.

Budapesti történetek

sorozat (15)

Horváth Péter

Duna Médiaszolgáltató Zrt.

2 000 000

A téma megjelölése: eredeti, rádióra írt hangjáték-sorozat, kisgyermekeknek szóló játékos, vicces formában meséli el a város ismert helyeit és történelmi, kulturális jelentőségét

Kaneta Produkció Kft.

Milyenek a magyarok?

sorozat (15)

Szikszai Rémusz

Duna Médiaszolgáltató Zrt.

1 700 000

A téma megjelölése: magyar irodalmi mű felhasználásával készülő hangjáték-sorozat Lackfi János vicces anekdotáiból arról, hogy \"Milyenek a magyarok?\"

Kaneta Produkció Kft.

Lúzer Rádió, Budapest!

sorozat (30)

Mészáros Péter

Duna Médiaszolgáltató Zrt.

3 000 000

A téma megjelölése: egy kissé bohókás, vidékről Budapestre költöző család hétköznapjai - Böszörményi Gyula magyar ifjúsági regénysorozatának felhasználásával

Kaneta Produkció Kft.

Carlo

sorozat (15)

Surányi András

Duna Médiaszolgáltató Zrt.

2 400 000

A téma megjelölése: Egy cigány fiú kitörési kísérlete a sportolás és egy futball-csapat révén - Bódis Kriszta Carlo Párizsban magyar ifjúsági regényének felhasználásával hangjátéksorozat

TDM Sió Kft.

Apponyitól Wilsonig

önálló

Szakálos Dénes, Tasnádi Márton

Európa Rádió Np. Kft.

Lánchíd Rádió Zrt.

2 100 000

A téma megjelölése: Apponyitól Wilsonig (a trianoni békediktátum) hangképes dokumentumjáték

Smajda Renáta

Csillag és Félhold szerelme

sorozat (5)

Villas-Boas Antonio Alexandre

Műsor-Hang Zrt.

2 500 000

A téma megjelölése: Jelenkori dráma – az Iszlám Állam valódi arca

Katona József Színház Közhasznú Nonprofit Kft.

Bejegyzések az ifjú Széchenyi idővonalán

sorozat (15)

Máté Gábor

Duna Médiaszolgáltató Zrt.

2 200 000

A téma megjelölése: Széchenyi István útkeresésének bemutatása ifjúkori naplójegyzeteinek drámai monológként való megszólaltatásával

Videoplus Bt.

Szent Margit leánya

sorozat (15)

Bonta Zoltán

Lánchíd Rádió Zrt.

2 000 000

A téma megjelölése: romantikus hangjáték – Krúdy Gyula műve alapján a Margitszigetről

Csekő Consulting Kft.

Ermi furulyája

sorozat (15)

Szamara Eleni

Magyar Katolikus Rádió Zrt.

4 000 000

A téma megjelölése: mese hangjáték-sorozat Nemeshegyi Péter SJ \"Ermi furulyája\" című műve alapján

a megítélt támogatás összesen:

50.017.000 Ft

Kövessen minket a Facebookon is!