Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 3. 09:39

Komoly fejlesztés a Graboplastnál: alvázvédelembe száll be a vállalat

Több éves kutatás-fejlesztés eredményeként egy számára új területen, az autóiparban használt terméket fejlesztett ki a Graboplast. A győri székhelyű vállalat olyan alvázvédelmi anyagot állított elő, mellyel a magyar autógyártók igényének jelentős részét, valamint exportpiacokat is képes kiszolgálni. Ezzel a speciális padlógyártás területén régiós szinten meghatározó vállalat a Magyarországon is jelentős autóiparban jelenhet meg beszállítóként.

A Graboplast fejlesztésének köszönhetően éves szinten akár 4 ezer tonna alvázvédelemhez szükséges anyagot képes előállítani győri gyáregységében. A személygépjárművek alvázvédelme során használható plasztiszol speciális PVC por, lágyító és egyéb komponensek összekeverésével, szűrésével és homogenizálásával készül. A fejlesztéssel a Graboplast egyik nem titkolt célja, hogy exportpiacainak fejlesztése mellett az új termékkel hosszabb távon a Magyarországon működő autógyárak beszállítójává válhasson, amivel kapcsolatban már folynak tárgyalások.

A Graboplast jelenleg számos további fejlesztést is folytat, melyekhez egy nyáron született megállapodás alapján a magyar kormány egyedi kormánydöntés (EKD) keretében 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást is nyújt. A támogatás célja az idén 110 éves vállalat exportpiacainak fejlesztése. 2017 végéig ezzel a támogatással együtt összesen 8,7 milliárd forintos beruházással legalább 120 új munkahelyet hoz létre a vállalat. A beruházási program legnagyobb eleme a Tatabányán épülő új gyár, de komoly fejlesztések lesznek a társaság kecskeméti gyáregységében is. 

Kövessen minket a Facebookon is!