Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 6. 08:22 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Kecskeméten magasabb fokozatba kapcsolhatnak mostantól a számítógépek

Hamarosan Kecskemétre is megérkezik a Telekom még gyorsabb internetezést nyújtó fejlesztése. Egy Kecskeméten, kecskeméti szereplőkkel készült videóból megtudja pontosan a részleteket. Feltétlen nézze meg a filmet a cikkben, és keresse meg, kit ismer fel rajta.

2015 nyarán megkezdődött Kecskeméten is a Telekom nagysebességű, szélessávú internet szolgáltatásának kiépítése. Hamarosan a kecskeméten élő Telekom előfizetők is élvezhetik az eddigieknél még gyorsabb internet minden előnyét, például az interaktív tévé szolgáltatást.

A Telekom fejlesztéseinek eredményeként országszerte 440 000 háztartás számára válik elérhetővé a nagysebességű szélessávú internet 2015 végéig, amit a vállalat több milliárd forintos beruházással segít elő. A kecskeméti lakosokat is érinti majd a fejlesztés, így év végéig több mint 3000 itteni új háztartás tagjai számára is megnyílik a lehetőség, hogy használhassák a szupergyors technológiát.

De mit jelent ez a kecskemétiek számára?

Elsősorban nagyobb adatátviteli sebességet, a korábbinál gyorsabb internetet; olyan érzést, mintha magasabb fokozatba kapcsolnának a számítógépek. Ez pedig egyszerűbb kapcsolattartást, gyors és biztos kép- és videóletöltést és -megosztást is jelent. Hamarabb letöltődnek az emailek, egyszerűbben és élvezetesebben használhatják majd ez előfizetők a közösségi oldalakat. Új szolgáltatások válnak elérhetővé, így például már itt is élvezhetővé válik az interaktív tévézés számos már meglévő funkciója, mint például a megállítható és visszatekerhető élő adás, a programozható és egy gombnyomással rögzíthető műsorok, a digitális műsorújság, a Videotéka, vagy a tévé képernyőjén elérhető változatos online alkalmazások.

2015 végére, a fejlesztéseknek köszönhetően megnyílik az út ahhoz, hogy a legújabb infokommunikációs megoldásokra alapozva még magasabb minőségű szolgáltatások váljanak a kecskemétiek számára is elérhetővé, valamint, a közösségi életet támogató környezet alakuljon ki.  A szélessávú internet kínálta előnyökből a helyi vállalkozások is profitálhatnak, hiszen gyorsabbá, rugalmasabbá válhat működésük, javulhat a versenyképességük.

A Telekom szisztematikusan haladva építkezik, tervei szerint a helyi lakosok teljes körű tájékoztatást kapnak majd a vezetékes hálózat kiépítése miatt zajló munkálatokról minden érintett helyen. A szélessávú vezetékes hálózat kiépítésével párhuzamosan, folytatódik a 4G-s hálózat bővítése is, amely már most 95%-os kültéri lakossági lefedéssel rendelkezik.

 

További információ a fejlesztésekről a www.telekom.hu/fejlesztes weboldalon olvasható.

Kövessen minket a Facebookon is!