Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 12. 08:22

Kiváló lehetőség - Ösztöndíj és pályázati programokat hirdetett meg a PADMA

Kiváló lehetőség - Ösztöndíj és pályázati programokat hirdetett meg a PADMA
Ösztöndíj és pályázati programokat hirdetett meg a Kecskeméti Egyetemi Várost építő Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány (PADMA). A 11 pályázat, illetve ösztöndíj a felsőfokú közgazdasági képzés színvonalának emelését, a tudományos munka ösztönzését és a tehetséggondozást szolgálja Bács-Kiskun megyére, valamint Kecskemétre fókuszálva.

Az ösztöndíj- és pályázati programokat a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán hirdette meg szerda délelőtt Varga László, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány (PADMA) kuratóriumának elnöke. Az eseményen részt vettek Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Faragó Attila, a Pallas  Athéné Domus Mentis Alapítvány igazgatója és Dr. Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora is. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány támogatásával 2016 szeptemberétől Gazdálkodástudományi képzés indulhat meg a Kecskeméti Főiskolán. A jövő év február közepéig lehet jelentkezni a végzős középiskolásoknak a főiskolán már elérhető Gazdálkodási és Menedzsment alapszakra, mely szakindítással párhuzamosan mától elindul a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány pályázati programja is. 

- Alapítványunk a pályázati program kialakítása során figyelembe vett elsődleges célja „Bács-Kiskun megyében, kiemelten Kecskeméten a közgazdasági, pénzügyi szakemberképzés támogatása, elősegítése, közgazdasági, pénzügyi valamint interdiszciplináris kutatások elősegítése, támogatása\" - hangsúlyozta Faragó Attila. - A programban 11 pályázati kiírás lett meghirdetve. A pályázati programban szereplő kiírásokban várjuk a végzős gimnáziumi és középiskolai hallgatók, illetve fiatal, friss diplomás oktatók, kutatók jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnak a Gazdálkodástudományi kar oktatási és kutatói tevékenységébe. Továbbá várjuk már végzett, illetve PhD tanulmányait végzőket is, akik tudnak kapcsolódni képzéseinkhez, fejlesztési elképzeléseinkhez. A jelentkezéseket Magyarországról és a Kárpát-Medencéből is várjuk, magyar nyelven.

A pályázati programból az alábbi pályázati kiírásokat szeretnénk kiemelni:

Középiskolai tanulmányi ösztöndíjprogram: 11., 12., és 13-os gimnáziumi és középiskolás diákok támogatására melyben egy rövid pályamunkát kell leadni a kiírásban megjelölt 11 téma valamelyikében. A pályamunkák leadási határideje december 1.  A sikeres pályázatok bruttó 45.000 forint vagy 145 euro díjazásban részesülnek. Terveink szerint a sikeresen pályázók számára a díjakar még karácsony előtt folyósítjuk.

Tanulmányi ösztöndíjprogram: A program célja, azon hallgatók támogatása, akik felvételt nyernek 2016 őszén a Kecskeméti Főiskola Gazdálkodási és Menedzsment alapszakára BSc nappali képzésre. A támogatás keretében a tandíj nagy részét (lehetőség szerint az egészet) kívánjuk támogatásként biztosítani a hallgatók számára. A pályázat kritériuma: adott tanulmányi átlag elérése, az abszolutórium maximum 7 félév alatt való megszerzése.

Vendégoktatói program: lehetőséget kívánunk biztosítani, a már PhD fokozattal rendelkező vagy PhD hallgatók számára 2015/16 tanévben hogy kapcsolódjanak be a gazdálkodási és menedzsment alapszakjának képzéseibe.

Fenti pályázatok mellett alapítványunk terveiben szerepel, hogy a 2016-2017-es tanévtől kollégiumi helyet biztosítunk azon hallgatóknak, akik a gazdálkodási és menedzsment szakra felvételt nyernek.

Alapítványunk kiírt pályázatai a www.padmakecskemet.hu címen a mai naptól elérhetőek és a[email protected] e-mail címre várjuk a pályázati munkákat.

Varga László a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy mindazoknak, akiket a Kecskeméti Főiskolán 2016 őszén induló Gazdálkodási és Menedzsment alapszakra felvesznek, kollégiumi elhelyezést tud biztosítani a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány. Mint közismert, megvásárolták az egykori Szauna Hotel épületét és ebben lesznek majd a kollégiumi szobák. Sőt nem csak a főiskolai hallgatók elhelyezését oldják meg, hanem a vendégelőadók, tanárok szállása is biztosított az épületben.

Szemereyné Pataki Klaudia a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a városvezetés segít abban, hogy a most meghirdetett ösztöndíj- és pályázati programokat minél szélesebb körben megismerjék a kecskeméti középiskolák vezetői, akik tanítványaik felé tolmácsolhatják majd a lehetőségeket.Hiszen a határidők meglehetősen szorosak, így gyors cselekvésre van szükség. Valamint az is szóba került Kecskemét polgármester asszonyának felajánlásával kapcsolatban, hogy nem csak Kecskemét, hanem Bács-Kiskun megye tanintézményeinél is szükséges az ösztöndíj- és pályázati programok gyors reklámozása.

Kövessen minket a Facebookon is!