Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 19. 09:05 | Szerző/forrás: Nagy Attila SchP ig.

Csemegi Károly emléktáblát avattak Kecskeméten

Csemegi Károly emléktáblát avattak Kecskeméten
Emléktáblát avattak a Piarista Kollégium épületének külső homlokzatán az iskola egykori diákjának, a híres jogtudósnak, a „Csemegi Kódex\" megalkotójának, Csemegi Károlynak (1826-1899). Az emléktáblát a Magyar Jogászegylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete állította.

A megjelenteket Dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott Dr. Nánási László megyei főügyész, az emléktábla felállításának fő kurátora. A táblát az „alma mater\" képviseletében Nagy Attila SchP igazgató áldotta meg és szentelte fel.

Az emlékünnepség második részében a Piarista Iskola dísztermében Dr. Nánási László főügyész tartott bevezető előadást kutatásainak eredményeiről, a híres jogtudós Kecskeméten végzett piarista tanulmányairól. Csemegi Károly koráról és munkásságáról tartott előadást az avatóünnepség díszvendége, Dr. Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának rektora, a Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a magyar alkotmány- és jogtörténet tudósa.

A magyar jogtudomány kimagasló alakjának életéről, munkásságáról IDE KATTINTVA olvashatnak bővebben.

Kövessen minket a Facebookon is!