Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 30. 09:42 | Szerző/forrás: http://palyazatfigyelo.info/

Friss – többször fog járni akadálymentesítési támogatás a mozgássérülteknek

Nagyon friss az örömteli hír, mely szerint többször is igényelhetnek majd akadálymentesítési támogatást a mozgássérültek.Az új szabályozás, már akár a jövő évben, azaz 2016-tól érvénybe léphet!

Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter kezdeményezi az ide vonatkozó jogszabályok mielőbbi módosítását, így sokkal több állami támogatáshoz juthatnak a mozgássérültek.

Eddig csak egyszer járt ez a támogatás a mozgássérültek, ami ugye komoly gondot okozhat azoknak, akik új lakásba költöznek, hiszen erre már nem járt a támogatás eddig.A jogszabály módosítással most ezen a helyzeten kívánnak módosítani.A jelenleg hatályos törvények szerint minden mozgássérült csak egyetlenegyszer igényelheti az akadálymentesítési támogatást, a jövőben ez másképp lesz!

Sajnos sokszor az mozgássérült embernek anyagi támogatás híján önmagának kell akadálymentesíteni a saját lakását, amelyet sokszor erőn felül kell elvégezniük, mind anyagi szempontból, mind pedig fizikai szempontból.Ez embertelen és cseppet sem méltányos, ezt a helyzetet fogja kezelni a jogszabály módosítás.

Az ombudsman azt sem tartja indokoltnak és jogszerűnek, hogy az igénylőnek, ha nem vesz fel külön banki kölcsönt, díjat kell fizetnie az akadálymentesítési támogatásra való jogosultság elbírálásáért.
A Nemzetgazdasági Miniszter intézkedik az ügyben és az új szabályozás akár már 2016. január 1-vel életbe is léphet!

MTI nyomán, szerző K.A.

Kövessen minket a Facebookon is!