Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 1. 08:40 | Szerző/forrás: http://hiros.hu/

Használható a Csalánosin a kerékpárút

Régóta várt beruházás valósult meg a – nyugati elkerülőként is ismert – Csalánosi úti kerékpárúttal. A város önkormányzata 135 millió forint uniós és hazai támogatás mellett 1585 méter hosszan épített egyoldali, kétirányú, 2,6 méter széles kerékpárútat.

A Csalánosi úti beruházással megvalósulhatott az a korábban hiányzó kerékpárforgalmi hálózati szakasz, amely közvetlen kerékpáros összeköttetést eredményez a város északi lakóövezetei (Vacsiköz, Széchenyiváros), illetve a település nyugati területei (Petőfiváros, Felsőszéktó, Alsószektó, Homokbánya, Kadafalva) között. A beruházás eredményeként az öt városrész mintegy 30 ezer lakosa veheti igénybe az új kerékpárutat, így könnyebbé vált a különböző munkahelyek, közintézmények, számos szabadidős létesítmény, helyszín – Csalánosi erdő, Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Arborétum, Kecskeméti Fürdő – és kereskedelmi egységek megközelítése.

Előzetes számítások szerint a korábbi 4-5-szörösére növekedhet a kerékpáros forgalom.

Az adott szakaszon biztonságosabbá vált a kerékpározás. Éppen ezért a fejlesztéshez egy személetformálási kampány is társult, amely keretében az önkormányzat  rövidfilmmel és kiadvánnyal népszerűsítette a biztonságos kerékpározást.

A kerékpárút megvalósítása egy újabb lépés Kecskemét azon törekvésében, hogy a város kerékpárút-hálózata mielőbb teljes legyen. Ehhez az önkormányzat a jövőben is elsősorban pályázati forrásokat szándékozik felhasználni. Jelenleg a bevezető főutak mentén többségében rendelkezésre áll kerékpárút. A sugárirányú létesítményeket körgyűrű kapcsolja össze, amelynek néhány eleme még hiányzik. Az összefüggő rendszer kialakításához a hiányzó szakaszokat az elkövetkező években tervezi megépíteni a város.

 

További információ: www.kecskemet.hu/csalanosikerekparut

Kövessen minket a Facebookon is!