Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 1. 14:12

MEGTÖRTÉNT A KECSKEMÉTI EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI ÉS MÓDZSERTANI INTÉZMÉNY ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA

Mintegy 110,26 millió forint uniós és hazai forrásból végezte el az önkormányzat a Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény épületeinek energetikai fejlesztését, A beruházás határidőre befejeződött.

A projekt keretében megtörtént a Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény épületeinek energetikai fejlesztése, amely során cél volt az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozása. Az épületek régi nyílászárói és tömör tégla falai ugyanis korábban nem feleltek meg a jelenlegi hőtechnikai elvárásoknak, előírásoknak. Kiemelt cél volt a sajátos nevelési igényű gyermekek, elsősorban az autisták körülményeinek javítása.

A fejlesztés során megtörtént a Nyíri út 30. szám alatti épületeknél a nyílászárók cseréje, az épület utólagos külső hőszigetelése és a meglévő födém padlástér felőli utólagos hószigetelése. 

A Szalag utca 9. szám alatt lévő fő épülettömeg helyi védelem alatt áll, ezért ezen a részen homlokzati hőszigetelés nem történhetett, és a kapcsolt gerébtokos ablakok külső szárnyait is megtartották, felújították. Az ablakok belső szárnyai helyett korszerű faszerkezetű nyílászárókat építettek be és hőszigetelték a padlásfődémet. Az 1970-es években épült alacsonyabb épületszárny nem védett, ott megtörtént a nyílászárók teljes cseréje, a padlásfödém szigetelése és a holmokzat hőszigetelése is.

 

További információ: www.kecskemet.hu/modszertani

Kövessen minket a Facebookon is!