Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 2. 08:26 | Szerző/forrás: http://hiros.hu/

Osztály az osztályért – adventi hangulat a kórházban

Osztály az osztályért – adventi hangulat a kórházban
Iskolai osztályközösségek segítenek az advent első napjaiban kórházi osztályoknak. A karácsonyvárás jegyében Kecskeméten is feldíszítették a gyermekosztályt, mégpedig a református gimnázium tanulói.

A Korábban Érkeztem Alapítvány szervezésében ez már szinte mozgalom; országszerte dolgoznak a munkatársak és az adott település önkéntes diákjai, hogy a kórházakban fekvő beteg gyermekeknek örömöt szerezzenek.

Üde hópihék lepték el a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztályát. A Csemetedoki program által amúgy is mesésen szép környezet adventi öltözetbe bújt, hogy segítse átvészelni a kis betegeknek az itt töltött ünnepi időt.

- Harmadik gyermekem többféle fejlődési rendellenességgel született. Az egyik adventi, karácsonyi időszakot bent töltöttük a szegedi gyermekklinikán. Akkor eldöntöttem, hogy ha legközelebb nem kell itt lennünk, akkor szeretnék adventi hangulatot varázsolni a klinikára – mesélte Soltészné Gombár Edit, a Korábban Érkeztem Alapítvány munkatársa.

Ez már három éve így is van. Országszerte készülnek ilyenkor a dekorációk. Elsőként Kiskunhalason és Szegeden kapcsolódtak a középiskolai diákok a felhívásra. Idén már hat városban 300 önkéntes diák segítségével válik ünnepivé egy-egy város kórházának gyermekosztálya. A szegedi, a hódmezővásárhelyi, a szentesi és az egyik budapesti kórház mellett idén Kecskeméten is. A helyi osztályvezető főorvos korábban Szegeden a szervező alapítványt vezette.

- Azt kértük, hogy fehér, pasztell díszítés történjen. Ez jobban illik az amúgy is, hála Istennek színes osztályhoz. Segít az ünnepre való készülésben, egy hangulatot teremt, még nekünk, a dolgozóknak is – mondta el dr. Tálosi Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

Nagyon szeretnek segíteni a gyerekeknek – mesélték a kecskeméti Református Gimnázium diákjai.

- Nagyon jó volt, mert nagyon örültek neki, és tetszett nekik - hangsúlyozta a 9. osztályos Gillich Sára.

A középiskolások kötelező közösségi szolgálatába beszámít az ilyen jellegű önkéntes munka, amit most a református diákok felvállaltak.

Kövessen minket a Facebookon is!