Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 2. 15:23

Közel 1200 petárdát koboztak el

A kecskeméti rendőrök szabálysértési eljárást indítottak a pirotechnikai termékek birtoklóival szemben.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársai 2015. november 30-án 13 óra 30 perckor Kecskeméten, a Széles közben ellenőriztek egy kerékpárral közlekedő 30 éves helyi lakost. A nő csomagjának átvizsgálásakor az egyenruhások 100 darab petárdát találtak, melynek birtoklása és felhasználása a jogszabály értelmében tilos, ezért a rendőrök a termékeket elkobozták.

A beszerzett információk alapján a nő egy 34 éves helyi lakostól vásárolta a pirotechnikai termékeket, akinél a kecskeméti rendőrök a katasztrófavédelem munkatársainak közreműködésével házkutatást tartottak. S. Attila otthonában összesen 1093 darab petárdát, 3 tűzijátéktelepet és 1 lejárt szavatossági idejű vetőcsöves bombatelepet találtak. A férfi úgy nyilatkozott, hogy a petárdákat továbbértékesítési szándékkal vásárolta.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a pirotechnikai termékeket elkobozták, azok birtoklóit előállították és velük szemben polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást.

Kövessen minket a Facebookon is!