Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 7. 10:56

Mohósága lett a veszte

Mohósága lett a veszte
A tiszakécskei járőrök tetten érték és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy nyaralóba, ott töltötte az éjszakát, majd másnap visszament a hátrahagyott értékekért.

A tulajdonos tett bejelentést a rendőrségre 2015. december 5-én 13 órakor arról, hogy ismeretlen tettes az éjszaka folyamán betört a tiszakécskei nyaralójába, azonban az elkövető semmit sem lopott el, viszont talált egy bőrkabátot és egy baltát, amely nem az ő tulajdona.

A sértett körülbelül 5 órával később visszament a nyaralóhoz, ahol azt tapasztalta, hogy valaki ismét járt az ingatlanban, azonban már elvitte a televízióját, valamint annak távirányítóját és a szomszédos telken talált egy tőle ellopott ágyneműkkel, tisztítószerrel és kozmetikumokkal teli zsákot.

Mivel a rendőrökben felmerült a gyanú, hogy az ismeretlen tettes visszatér a hátrahagyott értékekért, ezért figyelemmel kísérték az ingatlan területét. Megérzésük néhány órán belül beigazolódott: még aznap este 21 óra 40 perckor visszatért a feltételezett elkövető a zsákért, azonban a járőrök tetten érték és elfogták R. Róbertet.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2015. december 4-én 20 óra és 21 óra közötti időben a nála lévő baltával befeszítette a nyaraló ajtaját azért, hogy az éjszakát a házban töltse. A 32 éves gyanúsított másnap - a kabátját és a baltát ottfelejtve - elment az ingatlanból, ahová 2015. december 5-én a délutáni órákban lopási szándékkal tért vissza.

A tiszakécskei rendőrök R. Róbert helyi lakost - őrizetbe vétele mellett - magánlaksértés bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.

Kövessen minket a Facebookon is!