Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 7. 11:12 | Szerző/forrás: http://hiros.hu/

Adventi szeretetebéd: gulyással várták a katonatelepieket

Adventi szeretetebéd: gulyással várták a katonatelepieket
Advent második vasárnapján Katonatelepen, a Mathiász János Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg az önkormányzat és a Városi Szociális Közalapítvány hagyományos szeretetvendégségét. Ezúttal a Tanyacsárda gondoskodott a finom falatokról, a gyerekeknek pedig Mikulás-csomaggal kedveskedtek a szervezők.

Szép hagyományt ápol Kecskemét önkormányzata és a Városi Szociális Közalapítvány azzal, hogy advent idején minden évben vendégül látja a magányosan élőket, a gyermeküket egyedül nevelő szülőket, a nagycsaládosokat és a rászorulókat. Az elmúlt héten Kadafalván tartották a szeretetvendégséget, most vasárnap pedig a katonatelepi általános iskolába várták a vendégeket egy finom ebédre.

Elsőként Horváth Attiláné köszöntötte a megjelenteket. Az alapítvány elnöke maga is katonatelepi, ezért barátaiként üdvözölte a vendégeket. Kecskemét önkormányzata nevében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester szólt az ünnepségen. – Szeretnénk, ha a város lakói a szeretetvendégségeken kicsit közelebb kerülnének egymáshoz és a helyi politikához is, – hangsúlyozta az alpolgármester.  –  A város vezetése ugyanis akkor működhet jól, ha minél többen beleszólnak a helyi ügyekbe. Dr. Szeberényi Gyula Tamás köszönetet mondott Falu György Tamásnak, Katonatelep képviselőjének, aki sokat tett a vasárnapi rendezvényért, majd meggyújtotta az adventi koszorú második gyertyáját.

Nagy Attila, a Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon igazgatója lelki táplálékkal is szolgált a vendégeknek, adventi gondolatokat olvasott fel a Bibliából. Beszédében rámutatott arra, hogy az ajándéknak nem az értéke, hanem az ajándékozó lelke, szándéka a fontos. Az ajándékozó szeretet pedig akár egy jó szóban, egy mosolyban is megnyilvánulhat.

Az ünnepi köszöntő után az iskola Szőlőfürt, majd a Vadhajtás nevű citerazenekara adott műsort, ezután Szerdi Szilárd, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet vezetője mondott áldást az ebédre és a jelenlévőkre, majd közösen elénekelték a Mennyből az angyalt. A házigazda általános iskola tanulóit is megajándékozták a szervezők, Horváth Attiláné és Lévai Jánosné, az alapítvány kuratóriumi tagja sok-sok labdát adott át az igazgatónőnek. Ezután tálalták fel a Lajosmizsei Tanyacsárda fő specialitását, az alföldi gulyást és a karácsonyi bejglit. 

Kövessen minket a Facebookon is!