Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 7. 15:13 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Adomány-gyűjtőpont nyílt a Malom Központban

Adomány-gyűjtőpont nyílt a Malom Központban
A Malom Központ idén is a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületével összefogva gyűjti a karácsonyi adományokat a Malom Központ 3. emeletén felállított gyűjtőponton. A gyűjtőpont megnyitásánál Engert Jakabné, az Esélyteremtési Bizottság elnöke és Rácz József, a Malom Központ igazgatója is megjelent.

- Az akcióval idén is, immár harmadik alkalommal, a szegénységben, nehéz körülmények között élő családok és gyerekek megsegítése a célunk, Kecskeméten és a környékén - mondta Rácz József. - Tartós élelmiszert (például konzerveket, olajat, sót, cukrot, lisztet, tésztát), tisztálkodási és tisztítószereket, takarót, játékokat, könyveket, jó minőségű ruhákat gyűjtünk. Az adományokat a gyűjtőpontnál december 20-ig várjuk.

Idén az első adománydobozt Engert Jakabné adta át Fekete Lászlónak, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete elnökének.

- Magánszemélyként veszek részt az adományozásban - mondta az Esélyteremtési Bizottság elnöke. Aki elárulta, hogy a doboz tartalmát egy 5 év körüli kisgyermeknek állította össze. Kerültek a dobozba játékok, szaloncukor, színes ceruzák. Ezen kívül Engertné - praktikus háziasszonyként - hozott magával tartós élelmiszereket is: cukrot, rizst, olajat, nutellát, ananász befőttet, löncshúst, savanyúságot. 

A gyűjtőpont megnyitásakor a második adománydobozt Rácz József adta át a Malom Központ nevében. Rácz József azt is bejelentette, hogy ebben az évben is megajándékoznak majd 5 nagycsaládot még az adventi időszakban. Azt, hogy kik lesznek ezek a családok, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete fogja majd kijelölni.

- Én arra kérek mindenkit, hogy ha késztetést éreznek az adakozásra, és ha tehetik, hozzanak be a gyűjtőpontra egy cipős doboznyi ajándékot. Tegyük szebbé közösen a rászorulók karácsonyát. A kecskeméti és a Kecskemét környéki vásárolóink felajánlásait gyűjtjük össze a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének. 

Tanácsok a csomagolással kapcsolatban azoknak, akik szeretnének segíteni a rászorulóknak:

1. Keressen egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt!

2. A cipősdobozt töltse meg ajándékokkal.

3. A dobozba NE TEGYEN: romlandó ételeket, gyümölcsöt, folyékony dolgokat, törékeny tárgyat.

4. Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, majd ragassza le vagy kösse át! A dobozra jól láthatóan írja fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánja ajándékát. Például így: „fiú 12 éves\" vagy „lány 8 éves\". A ruhaneműket nagyobb dobozban vagy zsákban is hozhatja.

5. Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 20-ig juttassa el a Malom Központ 3. emeletén felállított gyűjtőponthoz.

Kövessen minket a Facebookon is!