Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 8. 16:15 | Szerző/forrás: http://hiros.hu/

Kecskemét határában felavatták a MiG-21-es emlékművet

Képgaléria
Kecskemét határában felavatták a MiG-21-es emlékművet
Kedden ünnepélyesen felavatták az északi elkerülő kijáratánál, a 44-es és 445-ös út találkozásánál lévő végénél a körforgalmi csomópontban korábban kihelyezett, betonoszlopokra állított MiG-21-es vadászrepülőt.

Mint az avatáson elhangzott, az ötletet Ugrik Csaba dandártábornok, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka vetette fel. Véleménye szerint a körforgalmi csomópontot díszítő repülőgép jól szimbolizálja Kecskemét és a repülés, a reptér szoros kapcsolatát. A megvalósításhoz széles körű összefogásra volt szükség. Szemereyné Pataki Klaudia személyes közbenjárásával segítette az ügyet, a civil összefogás jegyében pedig számos cég, vállalkozás is hozzájárult a gép áttelepítésének mintegy tizenkétmillió forintos költségéhez.

- Ezzel az ikonikus repülővel mutatjuk meg az országnak, világnak, hogy mennyire büszkék vagyunk légierőnkre és annak minden tagjára. Büszkék vagyunk azokra a katonákra és műszaki szakemberekre, akik már nem csak a mi, hanem más európai nemzetek békéjét szavatolják. Büszkék vagyunk arra, hogy a mi városunk a magyar katonai repülés fellegvára, ez a híres vadászgép a büszkeségünket hirdeti - mondta az ünnepségen Szemereyné Pataki Klaudia.

Kövessen minket a Facebookon is!