Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 9. 08:38 | Szerző/forrás: http://hiros.hu/

Panelből költözött a Kecskeméti Vadaskertbe Hógolyó

Panelből költözött a Kecskeméti Vadaskertbe Hógolyó
A Mikulás meglátogatta a Kecskeméti Vadaskertet is, de nem csokoládét, szaloncukrot és még csak nem is virgácsot hozott, hanem egy igazi téli ajándékot: egy gyönyörű sarki rókát. Tokovics Tamás igazgatótól megtudtuk, az új lakó egy panellakásból költözhetett új otthonába, ahol remekül érzi magát.

A nyolc hónapos rókalány, aki a Hógolyó nevet kapta, kalandos körülmények között került a Vadaskertbe. Eredendően egy budapesti állatszerető orvostanhallgató vette magának, még egészen kicsi korában. A panelban cseperedő róka kölyök, bár jó játszópajtásra lelt a gazdájában, mégsem lehetett teljesen boldog, hiszen mégiscsak a friss levegő a jó kis kapargatnivaló hely nem állt rendelkezésre a panelban. No és persze jött a fűtési szezon, ami egy ilyen vastag bundát viselő állatnak már nem olyan kellemes.

Mivel a leendő állatorvos állatbarát lévén a legjobbat akarta a kis barátjának, megszületett a döntés. Egy a Kecskeméti Vadaskerthez kötődő hallgatótársnője megkereste a helyi állatkertet, hogy otthonra lelhet-e itt a kis barát. A park természetesen a legnagyobb örömmel mondott igent, és azon nyomban meg is kezdődtek az előkészítő munkálatok. A szokásos hivatalos papírmunkák, karantén után az elmúlt hétvégére elkészült az új kifutó a többi róka szomszédságában. Így Mikulás napra el is foglalhatta helyét Hógolyó.

Az alaszkai farkas és a nemrég, az egyedülálló hím hóbagoly mellé érkező fiatal hóbagoly tojó mellett így tovább gyarapodott az északi állatok csapata. Ők mindannyian most érzik igazán jól magukat, és ez meglátszik a szép bundákon, tollakon.

Természetesen a Vadaskert többi állata is felkészült a télre, vastag szép bundákkal,  tollakkal, szőrmével, \"akinek\" ez nem megy olyan könnyen, azoknak segítettek a gondozók új téli beállókkal.

Amint látszik, a Vadaskert állatállománya nem csak jó időben, tavasszal és nyáron gyarapszik, hanem egész évben. A folyamatosan gazdagodó állatkert a téli időszak alatt is várja a látogatókat, a téli szünetben is érdemes kilátogatni, hisz minden nap nyitva tart.

Kövessen minket a Facebookon is!