Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 12. 20:56

Új gyülekezeti munkatársakat „avattak” a kecskeméti reformátusok

Képgaléria
Új gyülekezeti munkatársakat „avattak” a kecskeméti reformátusok
Szombaton befejeződött az öt előadásból álló gyülekezeti munkatársképző tanfolyam, melynek záró akkordjaként húsz új önkéntest indítottak missziói szolgálatra a Kecskeméti Református Egyházközség Gyülekezeti Központjában. Jövőbeni feladatukat Jézustól kapták, amikor azt üzente minden követőjének: „Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” (Máté 28,18-20).

A gyülekezeti munkatársképző tanfolyamot Pál Ferenc református lelkész szervezte. A képzésre bárki jelentkezhetett, aki Krisztustól jövő elhívást érzett arra, hogy a tanfolyamot követően részt vegyen keresztény egyháza missziói programjaiban. Az előadássorozatot Monty Taylor amerikai származású lelkész, a budapesti Szabad Evangéliumi Gyülekezet lelkipásztora, a Keresztény Ismeretterjesztő Alapítvány (KIA) könyvkiadójának vezetője tartotta.

Első alkalommal október 10-én, szombaton találkoztak a „tanítványok mesterükkel\", majd kéthetente szombatonként újra és újra összejöttek a kecskeméti reformátusok gyülekezeti központjában. Monty Taylor először arról beszélt, milyen egy jó gyülekezet. Másodjára „Az ember, akit Isten felhasznál” címmel hangzott el előadás. Harmadik szombaton az evangelizálásról, a bibliai üzenetről és annak továbbadásáról esett szó. Ezt követően a közösség építése került „terítékre”. Az utolsó „tanítási napot” december 12-én tartották. Pál Ferenc köszöntőjében A zsidókhoz írt levélből idézett: „Miután régen sokszor és sokféleképpen szólt Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk, akit örökösévé tett mindennek, aki által a világot teremtette.” (Zsidók 1,1-2). Monty Taylor utoljára az alábbi témaköröket választotta: a gyülekezeti kiscsoportok működésének alapjai, funkciói, jellemzői, és a hatékonyság irányelvei. Az előadássorozat mindvégig interaktív módon zajlott, így a résztvevők folyamatosan tehettek fel kérdéseket. Befejezésül Oskolás János kecskeméti költő Együtt – egymásért című versét osztotta meg szóban-írásban a jelenlévőkkel. Az esemény záró szakaszában Kuti József elnöklelkész szólt a húsz – immáron „szakképzett” – új gyülekezeti munkatárshoz. Kérte őket, hogy megszerzett tudásukkal vegyenek részt a Kecskeméti Református Egyházközség mindenkori missziói tevékenységében: a Kékkereszt alkoholbeteg-mentő csoportban, a szeretetszolgálat területén, templomi szolgálatban, a városrészi- és cigánymisszióban, házi csoportok szervezésében, és tegyenek bizonyságot Krisztusról mindazok előtt, akik még nem ismerik az Ő nevét. Küldetésükre emlékeztetve – a tanfolyam elvégzésének elismeréseként – minden résztvevő oklevelet vehetett át. Monty Taylor így búcsúzott volt kecskeméti tanítványaitól: „Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam, végezetre eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az Úr, az igaz bíró ama napon; de nemcsak énnekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését.” (2Timóteus 4,7). Ezt mondta Pál apostol élete végéhez közeledve. Mi is használjuk Istentől útravalóul kapott képességeinket az Ő szolgálatára itt e Földön! Ne mindig azt tegyünk, amit mi szeretnénk, hanem alázatos szívvel legyünk készek véghezvinni mindazt, amit Urunk igazságos keze életünkben elvégzendőnek ránk kimért.

Kép és szöveg: Tódor Norbert

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház