Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 18. 08:35

Hétfőtől újra Kuruc körút!

Hétfőtől teljes kapacitásában használható a Kuruc körút, amelynek október közepén kezdődött a négysávossá alakítása. Információink szerint a NAV saját udvarára engedi be az ügyfelek autóit, a szélesítés miatt ugyanis megszűnt az épülettel szemben a közterületi parkolási lehetőség

Határidőre elkészült a Kuruc körút négysávossá alakítása a Liliom utca, és a Bem utca között, december 21-étől minden korlátozás nélkül használható az immár kényelmesen használható körútszakasz. Mint korábban már beszámoltunk róla, a régóta várt, mintegy 391 millió forintos összköltségű beruházáshoz az önkormányzat közel 370 millió forint uniós és hazai támogatást kapott.

Fontos kérdésként merült fel a megújítással kapcsolatban, hogy a szélesítés miatt a NAV-val szemben megszűntetett parkolókat milyen megoldással lehet kiváltani, hogy a számosan érkező ügyfelek továbbra is probléma nélkül meg tudjanak állni az adóhatóságnál. Hivatalos választ még nem kaptunk, de úgy tudjuk, hogy az intézmény mögötti udvar parkolókapacitását az ügyintézésre érkezők rendelkezésére bocsátják.

A felújítást Kecskemét új javaslatként, az egyik már elfogadott projekt kiegészítetéseként terjesztette év közben a kormány elé, a kabinet pedig a támogatás növeléséről döntött. Ennek köszönhető a Kuruc körút négysávosítása, amelyet maga az önkormányzat is rendkívül időszerű a beavatkozásként értékelt a munkálatok megkezdése előtt, hiszen a ’90-es évek közepén létesült útszakasz kétszer egy forgalmi sávon bonyolította az egyre növekvő, déli és keleti városrészek közötti forgalmat.

Kövessen minket a Facebookon is!