Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 20. 13:39

Szemereyné Pataki Klaudia és Zombor Gábor gyújtották meg a negyedik gyertyát

Képgaléria
Szemereyné Pataki Klaudia és Zombor Gábor gyújtották meg a negyedik gyertyát
A negyedik gyertyát gyújtották meg december 19-én a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület által szervezett Adventi szombat esték elnevezésű programsorozatban, Kecskemét főterén.

A 17 órakor kezdődött ünnepi gyertyagyújtást megelőzően ismét megjelentek a harsonás „Angyalok\" - az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei - a Városháza egyik ablakában. Műsorukat követően Héjja Bella népzenész, művésztanár énekelt.

A Városháza előtt felállított színpadon elsőként Fazakas Géza, a kecskeméti Katona József Színház művésze szavalt el egy verset, ezt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai által előadott „Betlehemes játék\" követte, majd Kis János evangélikus igazgató lelkész mondott adventi üzenetet.

A negyedik adventi gyertyát Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Zombor Gábor országgyűlési képviselők gyújtották meg. A gyertyagyújtás alatt a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség és a Kecskeméti Baptista Gyülekezet Kórusai énekeltek.

A gyertyagyújtást azonban megelőzte, hogy a polgármester asszony és Engert Jakabné önkormányzati képviselő, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke nyújtották át az édesanyák, édesapák és gyermekeik számára a színpad előtt lévő tíz mózeskosarat

2013 augusztusában útjára indított ugyanis Kecskeméten a Nemzet Jövőjéért Egyesület egy szép kezdeményezést, a „Mózes kosár körbejár\" programot. Ennek keretében ezúttal a 2015. december 1. és 15. között született tíz csecsemőt és szüleit ajándékozta meg az egyesület egy-egy mózeskosárral és 30-30 ezer forint értékű babakelengyével. A jószívű kezdeményezés célja, hogy az egyesület felhívja a figyelmet a családok és a gyermekvállalás fontosságára.

Az ünnepséget ezúttal is szeretetvendégség zárta.

Kövessen minket a Facebookon is!