Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 21. 08:39 | Szerző/forrás: keol.hu

Adventi vendéglátás a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Adventi vendéglátás a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában
Kecskemét önkormányzata és a Városi Szociális Közalapítvány hagyományosan minden évben az adventi időszakban vasárnap vendégül látja a városban magányosan élő, sok gyermekes, gyermekét egyedül nevelő, rászoruló lakóinak egy részét. Az idei negyedik - és egyben utolsó - vendéglátást vasárnap tartották meg a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

A jelenlevőket Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte. Hangsúlyozta: a vendéglátás célja ezúttal is az, hogy együtt ünnepeljünk azokkal az embertársainkkal, akiknek nem áll módjában felhőtlenül várni a karácsonyt. 

Az ebédosztás előtt ünnepi beszédet mondott dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Thomas Geier, a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója és Kovács Ferenc önkormányzati képviselő. Rajtuk kívül közreműködött a felszolgálásban Lévai Jánosné önkormányzati képviselő és Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő is. 

A Városi Szociális Közalapítvány a rendezvénynek otthont adó iskolát is megajándékozta ezen a napon: az intézmény százezer forint értékben kapott játékokat. 

A Magyar Ilona Általános Iskola diákjainak műsora, majd Jeney Gábor katolikus plébános asztali áldása után megkezdődött az ebéd - a töltött káposzta és a sütemény - kiosztása a mintegy kétszáznegyven vendég részére. Az ebédet ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezete ajánlotta fel. Közreműködött a rendezvényen a Baptista Gyülekezet is.

Kövessen minket a Facebookon is!