Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 25. 18:22

Karácsony első napján a Varga család hívta vendégül a város szegényeit

Képgaléria
Karácsony első napján a Varga család hívta vendégül a város szegényeit
A Wojtyla Barátság Központ, a Szenteste Alapítvány és a Porta Egyesület 2015-ben is összefogott, hogy vendégül hívja Kecskemét főterén a rászorulókat. A Barátok temploma előtt felállított sátor január 1.-ig áll nyitva a szegények előtt. Ezeken a napokon egy-egy tál melegételre hívják meg a szervezők és az adományozók a betérőket. Karácsony első napján is megtelt a sátor emberekkel.

A nap felajánlója Varga László, az Ízfaktor Kft. ügyvezető-tulajdonosa és családja volt, akiknél már hagyomány, hogy karácsony első napján eljönnek közénk. Ilyenkor a család tagjai állnak be az osztó pultba, sőt ők is készülnek a napra. Minden, ami kell tálca, szalvéta, kanál, meleg tea hoznak magukkal. Az ebéd, melyet ők készítettek el tarhonyás hús volt.

Lelki táplálékunkat Kuti József református lelkész hozta. Lukács evangéliumából egy karácsonyi résszel, ahol arra kéri az Úr angyala a pásztorokat, hogy menjenek és keressék meg a születendő Jézus Krisztust.

Farkas József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója is köszöntötte a sátorban megjelenteket karácsony alkalmával. Vendégünk volt még Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. Külkereskedelmi igazgatója.

Vendégeink az osztásnál is segítettek. A desszertet, a diós süteményt a Fejedelmi Pékség ajánlotta fel.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház