Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 27. 14:14

A Rehák család hívta vendégül a főréti sátorba a város szegényeit

Képgaléria
A Rehák család hívta vendégül a főréti sátorba a város szegényeit
A Wojtyla Barátság Központ, a Szenteste Alapítvány és a Porta Egyesület 2015-ben is összefogott, hogy vendégül hívja Kecskemét főterén a rászorulókat. A Barátok temploma előtt felállított sátor január 1.-ig áll nyitva a szegények előtt. Ezeken a napokon egy-egy tál melegételre hívják meg a szervezők és az adományozók a betérőket.

A vasárnapi menüt Rehák Róbert és családja állított össze. A család már második éve csatlakozott a főtéri ételosztáshoz, ez mellett egész évben hónapró-hónapra segíti a Wojtyla Ház szegényeit egy-egy tál melegétellel. A következő három napban a Rehák család segítségével kerül meleg étel a tányérokba.

A mai lelki táplálékot Dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét Egyházmegye érseke hozta. A köszöntő mondatok után egy viccel oldotta a hangulatot. Friss, zsenge újhagymát is hozott a reggeli zsíros kenyér mellé.

A kiosztó oldalon a Barátok temploma hittanosai és szüleik segédkeztek. A menü paprikás krumpli volt, melyet Molnár Zoltán és a Honvéd Kórház konyhafőnöke Stein Ferenc készítettek el. A bejglit a P&P ajánlotta fel. A friss kenyeret a Kiskunfélegyházi Kenyér Kft. ajánlotta fel.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház