Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 2. 22:10 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Újévi koncert Kecskeméten

Újévi koncert Kecskeméten
Kecskemét - A hagyományokhoz híven idén is újévi koncertet adott az év első napján a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar a Hírös Agórában. Az est azonban nem csak 2016 nyitánya volt, hanem ezzel vette kezdetét a zenekar ünnepi éve is.

Az újévi koncert hagyomány már a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar életében, hiszen már több évtizede az újesztendő legelső estéjén a hírös város elismert zenekara ad hangversenyt Kecskeméten. Ez az est azonban rendhagyó volt, a zenekar ugyanis 2016-ban ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, így a jubileumi év nyitánya is volt ez a koncert.

A est során két vendégművész lépett színpadra: Szeredy Krisztina és Balczó Péter operaénekesek. A két szólista elvarázsolta a közönséget. A koncerten Kámán Imre és Lehár Ferenc operettjeiből, Rossini, Johann Strauss és Verdi műveiből is felcsendültek részletek. A nagyszerű dallamok mellett azonban meglepetés is várt a közönségre. Gerhát László karmester ugyanis különleges szerepekben tűnt fel. Kalauznak öltözött, majd egy kovácsműhelybe csöppenve bemutatta a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar legújabb hangszerét, az üllőt.

A koncerten immár hetedik éve talált gazdára az „Év zenekari művésze\" szakmai elismerés. Hogy ki kaphatja meg, azt minden évben a zenekari tagok szavazzák meg, titkos voksolással. Az elismeréssel járó pénzösszeget idén is a Phoenix Mecano ajánlotta fel. A borítékot, mely a díjazott nevét tartalmazta Dr. Nagy Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója bontotta ki a Hírös Agóra színpadán. Az elismerést ezúttal Dratsay Ákos fuvolaművész kapta. 

Az újévi koncerten színpadra lépnek a Kecskemét Táncegyüttes tagjai is, akik idén szintén fontos évfordulót ünnepelnek. Ebben az évben lesz a negyvenedik születésnapja a város elismert táncegyüttesének. 

(hiros.hu / Gál Orsolya)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!