Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 4. 23:06 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Napelemes rendszert építettek ki a Bács-Kiskun Megyei Kórház épületein

Napelemes rendszert építettek ki a Bács-Kiskun Megyei Kórház épületein
A Bács-Kiskun Megyei Kórház a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerébe, mely pályázat keretein beül 128.615.012 forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A program 2015.december 18-val sikeresen befejeződött.

A sikeres napelemes pályázat támogatói döntésére 2015. áprilisban került sor, az engedélyeztetési eljárást követően a munka 2015 októberében kezdődhetett meg, és decemberében zárult.

A pályázati program keretében a Kórháznak lehetősége nyílt a fenntartása alatt üzemelő kórházi épületeken napelemes rendszerek kiépítésére. A kiépített rendszerek keretében 786 darab napelemet szereltek fel, ebből a hotel épületre 184 darab, az onkológia épületére 282 darab, a műszaki épületre pedig 320 darab lett elhelyezve.

Mérete összesen 196,50 kWp, várható éves villamos energiatermelésük 203.066 kWh. A projekt végrehajtását követően várhatóan évi 189,82 t üvegházhatású gáz kibocsátás csökkenés realizálható.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A pályázat során közreműködő szervezet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága volt.

(keol.hu)

 

Kövessen minket a Facebookon is!