Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 8. 22:15 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Közlemény a hó és síkosság-mentesítésről

Közlemény a hó és síkosság-mentesítésről
Kecskemét - Közleményt adott ki pénteken délben a Kecskeméti Önkormányzat a síkosság-mentesítéssel kapcsolatban. Ebben egyebek között felhívják az ingatlantulajdonosok figyelmét arra, hogy a házak előtti járdaszakaszon a hó eltakarítása a tulajdonos feladata.

A közlemény szövege a következő:

\"A köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységekről szóló 1/1986. (II. 21.) ÉVM-EüM együttes rendelet 6. § (1) bekezdésében foglaltak értelmében az ingatlan előtti járdaszakasz, járda hiányában egy méter széles területsáv, tömbtelken a külön tulajdonban álló egyes épületek gyalogos megközelítésére és körüljárására szolgáló terület tisztántartására vonatkozó kötelezettség keretében a felsorolt közterületek hó- és síkosság-mentesítéséről az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia.

A balesetmentes közlekedés érdekében felhívjuk minden érintett figyelmét a kötelezettség maradéktalan betartására. A kötelezettség betartását a Kecskeméti Városrendészet is fokozottan ellenőrzi, de a kötelezettség elmulasztása miatt bekövetkező balesetekért, káreseményekért az ingatlanok tulajdonosai anyagilag is felelősek.

A fás szárú növények védelméről szóló 346/2008.(XII.30) Korm. rendelet 5.§ (2) bekezdésében előírja, hogy a „belterületi közterületen - a közúti forgalom számára igénybe vett terület (úttest) kivételével - a síkosság-mentesítésre olyan anyag használható, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő fás szárú növény egészségét nem veszélyezteti.\" Erre figyelemmel a városban az önkormányzat is a közparkok környezetében az eddig használt kloridion tartalmú anyagok (NaCl, CaCl2,MgCl2) helyett „Karbamidos jégoldó\" granulátumot használ.

Az önkormányzat a kezelésében álló közutakon, kerékpárutakon és járdákon a szükséges munkák elvégzéséről a téli útüzemeltetési terve szerint folyamatosan gondoskodik. A munkavégzésre rendelkezésére álló géppark és személyi állomány felkészült arra, hogy a közepesnél nagyobb mértékű csapadékkal és hideggel együtt járó téli időjárási körülmények idején is tudja biztosítani a közlekedést, rendkívül időjárási körülmények esetén azonban csak a lakosság ellátását szolgáló járművek közlekedését tudja lehetővé tenni.

A feladatellátást végző vállalkozó, a Mega-Sped Kft. a hó-és síkosság-mentesítési munkák végzéséhez illetve információszolgáltatásra és fogadásra a téli időjárás alatt folyamatos ügyeletet működtet, amely az alábbi telefonszámokon érhető el 0-24 h-ig.

Mobil: +36/30/914-4139

Zöld szám: +36/80/204-540

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!