Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 12. 19:37 | Szerző/forrás: Forrás: police.hu

Kerékpárokra „utaztak”

Képgaléria
Kerékpárokra „utaztak”
A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettes 2015. október 2. és 2016. január 3. közötti időben Kecskeméten, a Petőfi városrészben lévő családi házak udvaráról, illetve az ingatlanok melléképületéből négy kerékpárt tulajdonított el.

A Kecskeméti Rendőrkaptányság munkatársai széleskörű adatgyűjtést folytattak az ismeretlen elkövető felkutatása érdekében, melynek eredményeként beazonosították a lopásokkal megalapozottan gyanúsítható helyi lakost. Mivel D. Csaba - akivel szemben jelenleg 14 büntetőeljárás van folyamatban - ismeretlen helyen tartózkodott, ezért a nyomozók elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben. A 20 éves férfit 2016. január 8-án 15 óra 25 perckor elfogták a rendőrök, majd lopás bűntett, valamint lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

A büntetőeljárás adatai szerint a férfi egy 48 éves kecskeméti lakosnak adta el a lopott járműveket. R. Sándort - aki szintén nem volt ismeretlen a nyomozók előtt - 2016. január 7-én 17 óra 27 perckor fogták el a rendőrök. Vele szemben orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult - őrizetbe vétele mellett - eljárás. A férfinél tartott házkutatás során 18, feltehetően bűncselekmény elkövetéséből származó kerékpárt foglaltak le a rendőrök. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai kezdeményezték a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, amelyet az illetékes járásbíróság 2016. január 9-én elrendelt.

(police.hu)

 

Kövessen minket a Facebookon is!