Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 13. 22:35 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

8700 négyzetméteres bővítést avattak a kecskeméti Bosal Hungary Kft-nél

Képgaléria
8700 négyzetméteres bővítést avattak a kecskeméti Bosal Hungary Kft-nél
Kecskemét - Ünnepélyes keretek között adta át ma az anyavállalat vezetősége és Gajda Pál gyárigazgató a Bosal Hungary Kft. kecskeméti üzemének új egységeit. Az eseményen Kecskemét városvezetését Szemereyné Pataki Klaudia polgármester képviselte, valamint jelen volt Gaál József alpolgármester, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

A belga tulajdonú Bosal Csoportot 1923-ban alapították a hollandiai Alkmaarban, jelenlegi székhelye a belga Lummen városában található. A vállalat mára világszerte már több mint 5000 munkavállalót alkalmaz, 30 gyártó üzemben és 6 fejlesztési központtal 22 országban, amelyekben kipufogórendszerek, vonóhorgok, vonógömbök, tetőcsomagtartók, szélfogók és autóemelők gyártása, valamint fejlesztése zajlik.

A cégcsoport egyik kiemelt gyáregysége a 2003-ban létrehozott kecskeméti Bosal Hungary Kft., ahol elsősorban vonóhorgok gyártásával és fejlesztésével foglalkoznak. A dinamikusan fejlődő üzem kapacitása a 2009-es 181.000 darab legyártott vonóhorog után, 2015-re már 740.000 darabra nőtt. A foglalkoztatottak létszáma is hasonló ütemben növekedett, az elmúlt öt évben 400 fővel bővült az állomány, amely jelenleg 795 alkalmazottból áll. 

A saját forrásból most megvalósított fejlesztés során 7546 négyzetméteres készáru raktár, 699 négyzetméteres irodasor és 442 négyzetméteres tesztműhely jött létre.

- Gratulációmat és köszönetemet is szeretném kifejezni önöknek azért, hogy bíztak Kecskemétben és a kecskemétiekben - mondta köszöntő beszédében Kecskemét polgármester asszonya. - Köszönet, hogy lehetőséget biztosítottak ennek a városnak és térségnek, és így együtt sikerre vittünk egy vállalkozást. Jó azt hallani, hogy 2003 óta nem csak gyártásról, hanem fejlesztésről is beszélünk, így azt a szakmai tapasztalatot és tudást, amit felhalmoztunk városunkban és az autóipar területén, hasznosítani tudjuk. Hiszen ennek megfelelően fejlesztjük Kecskemétet infrastruktúrájában és oktatásában. Bízom benne, hogy nem csak a város, hanem a régió is hasonló mértékben fog fejlődni a jövőben. Ehhez jó alap és erre jó példa a Bosal Hungary Kft.

Az elkövetkezendő években egyébként nem a most átadott lesz az egyedüli nagyobb beruházás a vállalat életében: 2016-ban több részlegen is gyártósor-bővítés várható, tovább nő a gyártott terméktípusok száma is, és 2017-re egy millió darab vonóhorogban határozta meg a kitűzött kapacitáscélt a kecskeméti üzem.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!