Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 13. 22:49 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Ferencz Bálint a „Még fáj minden csók”-ról

Ferencz Bálint a „Még fáj minden csók”-ról
Kecskemét - Az idei évad egyik közönségsikere lett a kamara színházban a Tied a világ! Az Illés-dalokból álló házibuli-musicalben úgy hangzik el a Még fáj minden csók - ahogy eddig talán soha. Előadóját, Ferencz Bálintot kérdeztük.

- Illés-rajongó?
- Nem. Sőt!

- Soha nem is volt?
- Soha.

- Milyen emlékek fűzik a dalhoz?
- Nincsenek emlékeim, nem ismertem korábban. A darab kapcsán találkoztam vele először.

- Szinte hihetetlen.
- Meghallgattam az eredeti verziót, ahogy Illésék énekelték, aztán elkezdtem gyakorolni, és egy idő után azon kaptam magam, hogy egész más lett belőle. Megjelent benne egy új, blues-os íz. Ami valószínűleg mindig is benne volt. Illésék talán maguk is a blues felé tapogatóztak a nótával. Lehet, hogy valamiféle kísérlet volt, amire fanatikus blues rajongóként ráéreztem.

- A rendező, Szente Vajk mit szólt hozzá?
- Szabad kezet adott. Meghallgatta, majd annyit mondott:\" Jó! Így legyen!\" Nem titok, hogy volt a dolognak magánéleti háttere is. Éppen akkor betalált. Ennyi.

- A siker azt igazolja, hogy az előadás azoknál is működik, akik nem Illést hallgatnak éjt nappallá téve.
- A jó zene egyetemes érvényű. Én magam nagyon mosolygok a 16 éves Ferencz Bálinton, aki elhatározta, hogy a brit keményvonalas heavy metalt szereti. Csak! És nem is hallgat mást. Aztán eltelik tíz év, és már jazzt is hallgat, meg bluest, meg funky-t.. Ami jó, az átmegy az emberekhez, akkor is, ha nem fanatikus rajongók.

- Előfordul, hogy a közönség táncol a nézőtéren?
- A határán vannak. Nagyon jó az előadás visszhangja. Megállítanak az utcán, sőt, mesélnek! Saját emlékekről, szerelmekről, csókokról... 

(kecskemetikatona.hu / Rákász Judit)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!