Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 18. 19:57

Wallenberg-díjat kapott Mikulás Ferenc

Képgaléria
Wallenberg-díjat kapott Mikulás Ferenc
Rangos kitüntetést vehetett át ma délután a fővárosi Holokauszt Központban Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója. A nagy múltú, világhírű rajzfilmes stúdió vezetője Raoul Wallenberg-díj elismerésben részesült.

Kétségtelen, hogy a magyar társadalomban továbbra is élnek azok az ellentétek, amelyek megkülönböztetik az egyik embert a másiktól, annak függvényében, hogy milyen társadalmi csoportba tartozik. Az előítéletes magatartás, az intolerancia kiváltotta rasszista megnyilvánulások, indulatok sajnos már-már mindennapjaink részévé váltak. Éppen ezért, az elmúlt évek hagyományát követve, ezzel a díjjal, ez alkalommal is azoknak a személyeknek, szervezeteknek a munkásságát ismerték el, akik példamutató módon segítik a többségi és a kisebbségi társadalom együttélését. A Bíráló Bizottság most öt kitüntetésre tett javaslatot, közöttük – Balog Zoltán miniszter előterjesztésének köszönhetően – Mikulás Ferenc áldozatos munkáját, emberi-közösségi magatartását, példamutató életútját is díjazva.

- Több animációs alkotásunkat is említhetném (a Magyar népmeséktől a most indult Cigánymesék sorozatunkig), amelyek kétségtelenül egybecsengenek e díjat kiírók elvárásaival – mondta el honlapunknak a kecskeméti kitüntetett. – Ugyanakkor hangsúlyoznám, hogy személyemen keresztül a rajzfilmstúdiónk teljes alkotói gárdájának szól ezt a rangos elismerés.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház