Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 18. 22:01 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Kecskemét volt a házigazdája a floorball diákolimpia döntőjének

Képgaléria
Kecskemét volt a házigazdája a floorball diákolimpia döntőjének
Kecskemét a házigazdája ezen a hétvégén a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett floorball diákolimpiai versenyek első országos döntőjének. Az Árpádvárosi Sportcsarnokban találkoznak a magyarországi oktatási intézmények legjobb floorballosai. Szombaton délben tartották a rangos sportesemény megnyitóját, sőt a hatodik korcsoport díjait is kiosztották az ünnepségen. A sportesemény vasárnap folytatódott.

Tavaly októberben 458 csapat regisztrált, s kezdte meg a küzdelmeket, hogy közülük a legjobb 96 csapat 12 korcsoportban izgalmas mérkőzéseken döntse el ebben a tanévben ki lesz a méltó a „Magyarország Kispályás Floorball Diákolimpia® Bajnoka\" címre.

A megnyitón dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte a város nevében a diákolimpia résztvevőit. Gratulált a szervezőknek, megköszönte az edzők munkáját, majd eredményes versenyzést, izgalmas játékot kívánt a gyerekeknek.

- Mindannyian győztesek vagytok - mondta a következő köszöntőben Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, aki kiemelte, hogy nem csak a sport miatt fontos a hétvégi rendezvény. Az ide érkező floorballosok megismerhetik Kecskemétet és új barátságok is szövődhetnek a diákolimpikonok között - mondta.

Egri Gyula, a Magyar Diákolimpiai Szövetség elnökségi tagja személyes emlékeit is megosztotta jelenlévőkkel. Visszaemlékezett arra, amikor budaörsi testnevelő tanárként először találkozott ezzel a sportággal, és rádöbbent arra, milyen nagyszerű játék a floorball, milyen óriási lehetőségek rejlenek benne. Kiemelte azt is, szeretnék elérni, hogy ez a sportág bekerüljön a Nemzeti Alaptantervbe. Kiderült az is, hogy a diákolimpia tanulmányi versenynek számít, ezért eredményei beleszámítanak a felvételi pontszámaiba.

(szöveg: hiros.hu)

Az első játéknap kecskeméti eredményei:

Vasárnapi eredmények:

III. kcs leányok: 6. Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Városföldi Általános Iskolája (Losonczi Róbert)

7. Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Damjanich János Általános Iskolája (Karenyukné Major Ágnes)

IV. kcs: 8. Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Városföldi Általános Iskolája (Losonczi Róbert)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!