Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 19. 21:30 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Négy év börtönbüntetést kapott az egykori kiskőrösi pénzügyőr

Négy év börtönbüntetést kapott az egykori kiskőrösi pénzügyőr
A Kalocsai Járásbíróság 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélt egy kiskőrösi pénzügyőrt, aki ellen hivatali vesztegetés és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. Az eljárás során a vádlott a bűnösségét elismerte. Az ítélet ellen sem ő, sem pedig a védője nem fellebbeztek, az ügyészség ugyanakkor súlyosításért fellebbezett.

Az ítéleti tényállás lényege szerint a vádlott, mint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun Megyei Vám- és Pénzügyőr Igazgatósága Kiskőrösi Kirendeltségén szolgálatot ellátó pénzügyőr törzsőrmester, hivatalos személyként eljárva 2015. május 12-én szolgálata ellátása során egy egyéni vállalkozó élőállat-kereskedő által szervezett értékesítésnél járőrtársával próbavásárlást hajtott végre.

Az ellenőrzés során a vádlott a vállalkozónak a vállalkozás addigi szabálytalanságairól és arról tett említést, hogy ez a paksaméta irat négy ember munkája, valamint emiatt ötmilliós bírság is kiszabható vele szemben.

Az ellenőrzést követően 1-2 nappal vádlott és a vállalkozó  között történt telefonos egyeztetés után egy kalocsai fogadó parkolójában találkozott a vádlott és a vállalkozó, és ekkor a vállalkozás szabálytalanságainak rendszerből történő kivétele és a NAV-nál keletkezett eljárások „megoldása\" érdekében a vádlott saját maga és másik négy munkatársa részére hivatali működésével kapcsolatban fejenként 300.000 forint, összesen 1,5 millió Ft jogtalan előnyt kért.

További telefonon és személyesen történt megbeszélések után a vádlott 2015. május 26-án 19 óra 40 perckor Kalocsán a vállalkozótól átvette a 1,5 millió forintot.

A vádlott részére a NAV 2012. április 4. napján 1 lőfegyvert teljes felszereltséggel, illetve 26 darab lőszert adott ki fegyverzeti anyagként. A vádlott lakásán a 2015. május 26. napján tartott házkutatás alkalmával a fenti, rendszeresített szolgálati fegyveren és lőszereken kívül további 40 darab, 9x19 mm, NAV 11 feliratú lőszer került lefoglalásra, melyeknek tartására a vádlott engedéllyel nem rendelkezett, így csekély mennyiséget meghaladó lőszert tartott magánál engedély nélkül.

Másodfokon a Kecskeméti Törvényszék dönt majd az ügyben.

(keol.hu)

 

Kövessen minket a Facebookon is!