Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 20. 22:13 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

A Dunszt família a Montázs-esten

A Dunszt família a Montázs-esten
A kecskeméti Dunszt família lesz a vendég a Montázs-esten január 30-án, szombaton 16.00 órakor, a kecskeméti Katona József Könyvtár kávézójában. (A fotón a család egy része)

A Montázsmagazin szerkesztősége havonta egy alkalommal kulturális-beszélgetős estet szervez a Kecskeméti Katona József Könyvtár kávézójában. Barátságos környezetben, egy kávé vagy tea mellett tölthetünk el egy-két kellemes órát a vendégeikkel.

Olyan családokat, családtagokat hívnak meg vendégségbe, ahol két vagy több generáció örököl és folytat valamilyen nagyszerű mesterséget, hivatást, tevékenységet, s ez által példa értékű lehet a munkájuk és személyiségük sokunk számára, hiszen még inkább emberközelbe hozzák őket. 

Ez alkalommal a Kecskeméten jól ismert Dunszt família lesz a vendégük. A család oszlopos tagja, az országos hírnévre szert tett röplabdaedző, idős Dunszt Ferenc, sokak Frici bácsija sajnos már nem lehet ott, mert súlyos betegség után három évvel ezelőtt elhunyt. Pedig nem csak nemzedékek szerették meg általa a röplabdát, a sportot, de családja minden tagját magával ragadta ez a szenvedélye. Szinte mindegyikük röplabdaedző is, testnevelő tanári vagy más tevékenysége mellett. Valamennyien sokat tesznek Kecskemét város sportjáért. 

A sport mellett azonban sok más is érdekli a családot: nagyszerűen tudnak együtt énekelni, muzsikálni, és gyakran meg is teszik ezt különböző rendezvényeken, illetve családi események alkalmával. 

Dunszt István művészember is, kiválóan fest, bámulatos grafikákat készít, és több hangszeren játszik. Ifjabb Dunszt Ferenc (KisFrici) pedig a könnyűzenében jeleskedik: az általa alapított zenekar, a Hitel utca 7-8. együttes frontembere.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!