Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 23. 20:21 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Már négy kecskeméti orvost jelöltek eddig az Astellas-díjra

Már négy kecskeméti orvost jelöltek eddig az Astellas-díjra
Kecskemét - Eddig négy orvost jelöltek közönségdíjra Bács-Kiskun megyéből az idei Astellas-díjra. Mind a négy kecskeméti és mind a négy a Bács-Kiskun Megyei Kórházban dolgozik. Dr. Fekete László, a sebészet főorvosa, Dr. Kovács Lajos sebész szakorvos, Dr. Dubravcsik Zsolt Áron gasztroenterológus főorvos és Dr. Kunos Lajos plasztikai sebész.

Idén kilencedik alkalommal indult a kiemelkedő orvosi példaképek, a jó orvos-beteg kapcsolatok méltó elismerését célzó Astellas-díj - Az év orvosa pályázat. A nemes megmérettetés keretében a betegek idén is saját történetük beküldésével jelölhetik orvosaikat, illetve a kezelésük, gyógyulásuk során megismert osztály teljes kollektíváját.

Betegtörténetek fogadása 2016. február 14-én 24:00 óráig ITT

A Bács-Kiskun megyéből eddig jelült négy orvos:

Dr. Fekete László

Bemutatkozás:

Kecskeméten a Megyei Kórház Általános Sebészeti Osztályán dolgozom, mint sebész, plasztikai sebész főorvos. A Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán 1986-ban szereztem orvosi diplomát. Ezt követően 1990-ben sebészetből, majd 1996-ban pedig plasztikai sebészetből tettem szakvizsgát, mindkét szakterületen jeles eredménnyel. Fiatal koromban nagybátyám, - dr. Lőrincz Lukács - volt a példa előttem, aki Budapesten az Országos Mentőkórházban dolgozott. 

Ő indított el a sebészi pálya felé, majd kiváló tanáraim voltak, akik megszeretették velem a sebészet és a plasztikai sebészet szépségeit. Isten után Nekik köszönöm azt a tudást, amit megosztottak velem, az elhivatottságukat, az alkotó munka örömét, amit nap, mint nap végezhetek a rászoruló betegek között! Szakterületem közé tartozik a rosszindulatú emlődaganat miatt eltávolított emlőpótlás is. Ezen betegekkel foglalkozva éreztem azt, hogy mennyire fontos a testi-lelki egészség visszaadása, egy megcsonkított női testkép teljes helyreállítása. Kórházunk Sebészeti Osztályán az elmúlt évig több mint 250 páciensnek tudtunk emlő helyreállításban segíteni.

Köztudott, hogy olyan világban élünk, amelyben minden ember, aki nincs megelégedve alakjával, formájával előnyösebbé teheti megjelenését. Ma már ez nemcsak az esztétikai, de a rekonstrukcióra váró betegek jogos igénye. Mivel az emlőbetegek gyógyítása komplex feladat, ezért ezúton szeretném továbbadni egy gyógyult beteg hálás köszönetét a kecskeméti ONCOTEAM-nek.

A beteg története: Teljes szívemből tudom ajánlani

2014-ben kerültem a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház általános sebészetére ahol Dr. Kovács Lajos fogadott. Nagyos súlyos betegségem volt, amit műtéttel lehetett csak korrigálni. Természetesen nagyon el voltam keseredve, de egy csodálatos emberrel kerültem szembe, aki nem, mint orvos, hanem mint ember megértett, támogatott és segített.

Megbeszéltük a műtét menetét, előjegyzését, ami 2014. november 26-án meg is történt. Mondhatom, életmentő műtét volt. Ez a doktor mindent megtett annak érdekében, hogy sikeres legyen a műtétem és lelkiekben se omoljak össze. Mindehhez még segítséget is kért egy másik nagyon emberséges, segítőkész kollégájától, aki nem más, mint Dr. Fekete László. Köszönhetem nekik a sikeres életmentést a gyógyulásomhoz. 

Teljes szívemből tudom ajánlani az év orvosa cím elnyerésére mindkettő orvost, mert látásom szerint nem csak nekem, hanem sok betegtársamnak a maximális segítséget megadják, mint orvos, mint ember. Azon vannak, hogy a beteg érdekében mindent megtegyenek! 2015 júniusában is volt még egy műtétem, de még mindig vár rám egy műtét. 

Sokat találkozom velük, de csak a maximális segítséget, a szakmai tudást és a lelkiismeretes emberséget látom rajtuk, fáradságot nem ismerve. Én javasolni tudom mindkét orvost! Kívánok nekik sok erőt, egészséget és kitartást a további lelkiismeretes munkájukhoz, hogy az év orvosa elismerést is elérjék!

Dr. Dubravcsik Zsolt Áron

Bemutatkozás:

Idén voltam 40 éves, orvosként 16 éve dolgozom aktívan, belgyógyász-gasztroenterológus vagyok. Pályaválasztásom nem volt szokványos. Szüleim azt szerették volna, hogy mérnök legyek. Az orvoslást, mint hivatást, egyik pillanatról a másikra választottam. 16 éves lehettem, amikor mindenki legnagyobb megdöbbenésére bejelentettem, hogy az orvosi egyetemre szeretnék menni. Abban az életkorban nem sokat tudtam arról, hogy a gyakorlatban mivel is jár ez a hivatás, de valami megmagyarázhatatlan erő vonzott felé. Azóta a szakma szépségeit és árnyoldalait is láttam, de a szakma szeretete azóta sem csökkent. Vallom, hogy öröm kapni, de még nagyobb öröm adni. Sajnos, a mai rohanó világban egyre kevesebb idő jut arra, hogy betegeinket meghallgassuk, megpróbáljuk megérteni, gondjaikat átérezni és számukra a szükséges magyarázatokat, útmutatásokat, tanácsokat megadni. Mégis azt vallom, hogy törekednünk kell rá. Ha már egy kicsit is tudunk „adni\", akkor az a betegünk hasznára válik. Igyekszem, hogy a páciens elégedetten távozzon, és biztonságban érezze magát, még akkor is, ha a betegsége útvesztőiben bolyong. „Az orvoslás bizalmi kérdés\" - mondta egyszer egy kedves kollégám. Szeretném, ha az orvos-beteg kapcsolatban a napjainkban tapasztalható negatív hatás ellenére ez a bizalmi kapocs helyreálljon, megvalósuljon. Ebben a betegek részéről tapasztalható hála, a szeretet nagyon erős pozitív visszajelzés számunkra.

Büszkén mondhatom, hogy az én kezelőorvosom

Hálám jeléül szeretném jelölni kezelőorvosomat Dr. Dubravcsik Zsolt Áron Főorvos urat! 2015. nyarán feküdtem a kecskeméti kórház gasztroenterológia osztályán. Nagyon jó érzés, hogy itt a beteg nem csak papír és ágyszám, hanem névvel ellátott beteg. Minden nap bejönnek az orvosok a betegekhez. Mint ahogy Dubravcsik főorvos úr is teszi, akár többször is, ha szükségét látja. Megnéz minden beteget és mindig szívből jövő gondoskodással, türelemmel és együttérzéssel fordul a betegekhez. Alaposan végig gondol minden esetet és nem erőlteti a betegre az ötleteit, inkább mindent tüzetesen elmagyaráz, mik a lehetőségek, és annak mi az előnye és mi a hátránya. Miután minden felmerülő kérdésre magyarázatot ad, hagy időt, hogy mi betegek végig gondoljuk és esetleg ha van még kérdésünk, arra türelmesen válaszol. Minden mondatában érezni, hogy a betegnek a legjobbat próbálja tanácsolni és a betegei gyógyulására törekszik minden erejével, tudásával. Nem az Ő véleményét szeretné rám erőszakolni, hanem velem együtt keresi a megoldást. Köszönöm, hogy a rengeteg elfoglaltsága ellenére, mindig számíthatok önre! Köszönöm, hogy akármilyen fáradt, (pl. egy kemény ügyelet után), akkor is mosolyogva fogad, türelmesen végig hallgat és segít, bármilyen problémával keresem. Mindegy, hogy személyesen, vagy telefonon keresem, mindig készséges, és ha nem tudja a telefonját felvenni, ahogy ideje engedi (az lehet este is) visszahív, hogy megkérdezze mi a probléma! Nem a \"gyógyszer minden áron\"elven gyógyít, de ha még is szükség van rá, akkor körültekintően, nem megszokásból, hanem személyre, betegre szabottan kezel és írja fel a gyógyszert. Mindent megtesz, hogy megtalálja a tökéletes terápiát, kezelést, hogy a mellékhatásokat elkerülje. Megfigyeli és ellenőrzi a beteg reakcióit. A rengeteg munka, kiváló szakmai tudás és emberség mellett a humora is gyógyítólag hat a betegekre. A kölcsönös bizalom, amit kiépít a betegekkel, csak a legjobbaknak sikerül, mert ott a kölcsönös tiszteletre és együttműködésre van szükség. Köszönöm, hogy biztonságban érezhetem magam, mert bármikor fordulhatok Önhöz, nem számít sem idő, sem fáradtság, szívvel, lélekkel és teljes tudásával segít. Azt hiszem ez a legtöbb és legszebb, amit egy orvos a betegének adhat \"Biztonságérzés.\"Köszönöm! Boldog vagyok, hogy én is büszkén mondhatom, sok betegtársammal együtt, hogy az én kezelőorvosom Dr. Dubravcsik Zsolt Áron Főorvos úr. További sok sikert és őszinte megbecsülést, elismerést kívánok!

Végig mellettem volt, segített

Hosszú évek óta vagyok a betege Dr. Dubravcsik Zsolt Áronnak és mindig a legnagyobb türelemmel hallgatott végig és segített bármilyen probléma merült fel az egészségemmel kapcsolatba. Ha szükségét látja, felveszi a kapcsolatot más szakirányú kollégával, egyeztet, megbeszél és segít, hogy a probléma, a tünet, minél előbb megszűnjön. A mindig megfelelő gyógyszereknek köszönhetően, állapotom jónak mondható. Még soha nem okoz gondot, ha a Főorvos urat elakarom érni, mert telefonon fel hívom, és amennyiben nem érem el, Ő mindig visszahív. Ellát tanáccsal, mi a teendő az adott helyzetben. Mindig kedves, mosolygós. A beteg őszintén mer vele beszélni, lehet akármilyen kínos, vagy bagatellnek tűnő a probléma. Soha nem hagy kérdésekkel teli fejjel távozni, és mindent úgy magyaráz el, hogy azt a beteg teljes mértékben megértse. Nem számít, hogy milyen fáradt, vagy sürgős dolga van, azért belefér egy vicc, poén, ami oldja a beteg szorongását. Gyógyszereim hatását és estleges mellékhatását rendszeres ellenőrzés alatt tartja. Úgy gondolom, hogy mindent elkövet betegei gyógyulásáért, és jobb lelki állapotukért, mert nem csak a gyógyszer tud gyógyítani. Szakmailag kiemelkedő tudásával betegeit segíti, tapasztalatból tudom, hogy \"a betegek mindenekelőtt\" a mottója! Szerencsére eljutottunk oda, hogy állapotom miatt nem vagyok korlátozva, és azt a rengeteg kellemetlen vizsgálatot sem kell olyan sűrűn elviselnem, mert egy-egy vérvétel és a főorvos úr már mondja is, hogy minden rendben, marad a gyógyszer és ennyi! Köszönetemet szeretném kifejezni, hogy a 2015-ös évben is mind végig mellettem volt, segített és tudom, hogy továbbra is számíthatok a segítségére.

Dr. Kunos Csaba 

Szakterület: sebészet, plasztikai sebészet

Hálásan köszönök neki minden segítséget

Dr. Kunos Csaba főorvos úrral 2013-ban találkoztam először. Túl voltam egy részleges, majd egy hónapon belül egy jobboldali teljes melleltávolításon. /Műtéteimet Dr. Simonka Zsolt sebészorvos végezte nagy gonddal, Szegeden/. Dr. Kunos Csaba Főorvos Úrral a Budapesti Országos Onkológiai Intézetben találkoztam rendelésén 2013 május 16-án. Előkészítést követően, részleges emlő helyreállítást végzett, 2014 január 10-én. Július hónapban már Kecskeméten sor került implantátum beültetésre is. 2015 november 24-én szükségessé vált a jobboldali emlő helyreállító műtétet követően kialakult kapszuláris kontraktura műtéti helyreállítása. Jelenleg is kapcsolatot tartok a főorvos úrral, kontroll vizsgálatokra járok. Sokat segített abban, hogy feltudjam dolgozni mindazt, ami velem történt, hiszen egy megállapított rosszindulatú mellrák diagnosztizálása után segítségével megváltozott az életem. Neki köszönhetem, hogy újra teljes értékű életet élhetek. Én mindig bíztam a szaktudásában. Ezen időszak alatt egy gondos a beteg érdekeit maximálisan figyelembe vevő orvost ismertem meg személyében. Hálásan köszönök neki minden segítséget és további eredményes munkát kívánok. Jelölésemmel támogatni szeretném az Astellas-díjra.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!