Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. január 27. 14:36

Csonka András jókedvet ajándékozott

Képgaléria
Csonka András jókedvet ajándékozott
Ködbe burkolózott Kecskemét január 27-én reggel, így a Wojtyla Barátság Központba érkező vendég nem láthatta a főtéren álló templomok tornyát, amint begördült autójával a városközpontba. Csonka András színművész először a Gong Rádióba látogatott el, ahol interjú készült vele, majd sietett a népkonyhára. Itt mindenki mosolyogva és rajongva fogadta, többen meg is tapsolták, ahogyan belépett a terembe. Hiába: a népszerűség!…

Borzák Tibor újságíró beszélgetett Picivel. Nem véletlen a becenév, hiszen hajdanán a Família Kft. című tv-sorozatban ezen szerepben tűnt fel, és miután gyakran ismétlik a nosztalgiacsatornán, manapság még többen hívják így. (Csak zárójelben jegyeznénk meg, amúgy Pici nem is annyira pici, igencsak magasra nőtt.) Való igaz, hogy népszerűségét ennek a televíziós szereplésének köszönheti, a széria a Szomszédokkal egyetemben mára kultikussá vált. Az „Eddig-eddig-eddig”, a „Vili, te nagyon hülye”, a „Hajnalkám, te ezt nem tudhatod” beszólásokat személyre szabva alkalmazzák a nézők is. Csonka András pályája során többször visszatért a képernyőre, az RTL Klub reggeli műsorát évekig vezette, a Szombat esti láz táncversenyt pedig Keleti Andreával együtt megnyerte. Az utóbbi időben a TV2 Sztárban sztár című adásaiban láthattuk.

Pódiumvendégünk arról is őszintén beszélt, hogy mi az, ami elkeseríti. Egyértelműen a napi élet bosszúságai – ebben sajnos a politika is beletartozik –, az emberek érzéketlensége, közönyössége. Receptet azonban nem tud felírni, mindenkinek a saját habitusa és értékítélete szerint kell rendeznie a számára nyomasztó dolgokat. Pici nehezen tudta feldolgozni édesanyja elvesztését, szerencsére barátai mellette álltak, igyekeztek másfelé terelni a gondolatait. Ami színészi pályáját illeti, szerencsésnek mondhatja magát, hiszen az eltelt több mint húsz év alatt folyamatosan kap testhezálló feladatokat. Főleg musicalekben, zenés darabokban foglalkoztatják. Legközelebb a sportarénában május végén bemutatandó Shrek musicalben láthatjuk Szamár szerepében.

Felváltva kerültek szóba szomorú és vidám témák, majd a beszélgetés végén Csonka András dalra fakadt, ezzel lepte meg a Wojtyla-ház sorsközösségét. Ihász Gábor hajdani slágerét, az Állj meg kislány-t énekelte el, amit együtt énekelt vele a lelkes közönség. Ám ezzel nem elégedtek meg, hallani akarták a Ding-Dong-ot is, ami a színész első nagylemezén szerepelt és szinte a védjegyévé vált. Bárhol lép fel, addig nem távozhat a színpadról, amíg ezt a dalt elő nem adja. Szemmel láthatóan örültek a népkonyhán is a nótának, többen kívülről fújták, sőt páran táncra is perdültek. Közös erővel sikerült eloszlatni a ködöt, s jókedv uralta a helyszínt. Pici az ebédosztásban is részt vett, a meleg ételt ezúttal a Gong Rádiónak köszönhették a rászorultak.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház